kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TELEFONLARI AÇMIYOR Cem Özdemir’e aldığı bu darbe sonrası ulaşma çabaları sonuçsuz kaldı. Cep telefonlarından birini kapatan diğerini sürekli meşgule veren Özdemir, ulaşmayı başardığımızda, "Bugün müsait değilim. Yarın ofisimden ulaşın" dedi.

Özdemir'e yeşil darbe

Özgür KANGALLI FRANKFURT
12.10.2008
Avrupa'da siyaset yaşamında Türk asıllı en başarılı isim Cem Özdemir, dün parti oylamasında gelecek yıl parlamentoya girme şansını kaybetti Özdemir'in aldığı bu yenilgi aylardır isminin geçtiği "parti eşbaşkanlık" yarışında şansını azalttı. Partisi, dünkü seçimle ilerlemesini durdurdu ..
Alman Yeşiller Partisi'nin Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Eşbaşkan Adayı Cem Özdemir, 2009'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olamadı. Partisinin önceki gün yapılan Baden- Württemberg eyaleti parlamento listesi için yarışan Özdemir (46), önce altıncı sıradan aday oldu ve Winfried Hermann'la yarıştı. Hermann'a karşı yarışı kaybeden Özdemir, ardından 8'inci sıraya aday oldu ancak rakibi Alexander Bonde'nin önüne geçemedi. İkinci yenilginin ardından çok sinirlenip salonu terk eden Özdemir, dün devam eden seçimlerde 10'uncu sıraya aday olmadı. Yeşiller Partisi'nde bu durum Özdemir'in milletvekili seçilmesinin önünü kapadı. Bu durum partisinin eşbaşkanlığına aday olan Özdemir'e darbe olarak yorumlandı.

EŞBAŞKANLIĞI ETKİLEMEZ
Yeşiller Partisi'nin Baden-Württemberg Eyaleti Başkanı Daniel Mouratidis, eyalet listesi seçimlerinin Özdemir'in eşbaşkanlık adaylığı açısından sorun teşkil etmeyeceğini söyledi ve "Cem Özdemir eşbaşkanlık için uygun bir aday. Eyalet listesi sonuçları Özdemir'in kişiliğine karşı olan bir şey değildi" şeklinde konuştu. Özdemir 10'uncu sıra için aday olmadı. Bu sıra için aralarında Almanya Uyum Meclisleri Birliği Başkanı Memet Kılıç'ın da bulunduğu 6 aday yarıştı. Avukat Kılıç, partisinin 10. sıra adayı oldu. 2005'te Yeşiller bu eyaletten 8 vekili Meclis'e sokmuştu.