kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Candan Erçetin, sahne önündeki karmaşayı görünce yüzünü şarkılarını dinleyenlere döndü.

Candan şarkı söylerken flaşlar Hülya için patladı

AYŞE ÖZYILMAZEL
AYŞE ÖZYILMAZEL
12.10.2008
Candan Erçetin sahnedeyken gazeteci ordusu Hülya Avşar-Sadettin Saran çiftinin önüne yığıldı. Hülya Avşar'ın utancı yüzünden belli oldu ama elinden bir şey gelmedi. İyi de neden şu fotoğraf 'şip-şak'lama kırmızı halıda hallolmuyor?..
Ey sinemasever, sevmese de magazinsever, olup bitenleri merak eder okur! Malumunuz bir Altın Portakal Film Festivali'nde daha Antalya'da toplanmış bulunmaktayız. Oyuncusu, yönetmeni, ünlüsü, ünsüzü, bir kısım medyası, jüri üyesi kimi ararsanız, hatta aramazsanız burada. Bakalım neler bekliyor bizi 45. Altın Portakal'da? "Olmaz olmaz bu iş olamaz" dedik, 43. Altın Portakal'da festivale resti çektik ya; yine dört bir yanım umutsuzluk içinde Antalya Havaalanı'na indim işte... Acaba bu sene olay çıkacak mı? Diyelim yabancı konuklar araç beklerken ayakkabıları elinde kala kalacak mı? Açılış gecesi yüzümüzü kızartacak mı?

HILLSIDE'IN AYNALARI
İşte açılış günü... Sabah saat 11.00'de 'Hillside Su'da Film Market'in açılışı var. Hazır 'Hillside Su' demişken, siz kıymetli okuru bilgilendirmek gerek. Yıllardır festivalin kalbi Hillside Su'da atıyor. İster sabahın dokuzu olsun, ister gecenin üçü, herkes Hillside'ın bembeyaz ve dört bir yanı aynalı lobisinde buluşuyor. İçkiler içiliyor, yemekler yeniyor, gelene geçene bakılıyor, projeler anlatılıyor, buluşuluyor ve tabii ki bol bol dedikodu yapılıyor. Tabii bir süre sonra aynadan ve beyazdan toplu baygınlık geçiriliyor ya, o ayrı konu. Kendini görmekten kusur bulmalara doymuyorsun. Yok 'göbeğim', yok 'gözaltı torbam' derken diyete girmemen imkansız. Mesela festival misafirlerinden Cem Yılmaz "Bu otel benim hayatımı kurtardı" dedi. "Aa nasıl?" "Birkaç yıl önce buraya geldiğimde aynalardan bir baktım ki odada göbekli bir kebapçı var. Baktım ben! Hemen diyete girdim ve 12 kilo verdim." Bu arada daha ilk günden herkes festival davetiyelerini ve kırmızı çantalarını konuşuyor. Neden? Louis Vuitton'un kopyası gibi de ondan! TÜRSAK'ın adı 'Louisak'a çıktı bile! O konuya da deşeceğim... Azz sonraaa!!!!

BUYRUN FİLM MARKETE
Peki bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrasya Film Market'te ne yapılıyor derseniz, (Dediniz sayalım) 54 ülkeden gelen 300 film endüstrisi yöneticisi bir araya geliyor, tanışıyor, film alıyor, film satıyor ve ortak projelerde buluşmak üzere anlaşmalar yapıyor. Neyse efendim, Film Market'ten sonra 17.30'da festivalin açılış kokteyli var. Hillside Su'nun 402 nolu odasında ise kadınların hazırlık telaşı var. Makyajda MAC, saçta MD kuaför dolup taşıyor. Kafası bigudili Azra Akın'ı ve Los Angeles'ta üç aylık oyunculuk kursunu tamamlayıp festivale ayak basan Tuba Ünsal'ı makyajda yakalıyorum... Azra Akın festivalin kesinlikle en güzel kızı! Zarafeti ve şıklığıyla gönlüm onu seçti mi seçti valla! 17.30'da açılış kokteyli için Tayla Otel'e gidiyoruz. Otelin önü beyaz minübüsler, fotoğraf makinaları ellerinde heyecanla ünlüleri bekleyen Antalya halkı ve gazeteciler dolu. Kırmızı halıylı geçip, kokteyle giriyorum. Bu yıl şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Ulaştırmadan, basın ilişkilerine, güvenlikten, hosteslere, ikramlara, sahne düzenlerine kadar her şey çok iyi düşünülmüş çok iyi Sahnede oyuncu Ahu Türkpençe geceyi açıyor. Açıyor da maalesef o 1980'lerden kalma saç ve pembe tuvaletiyle gecenin rüküşlerinden olmaktan kurtulamıyor. O güzel yüze, o gençliğe bu ne seçim belli değil.

KORTEJİ ALMASAK!
Ve sıra korteje geliyor! Ah ah! Buradan festival yetkililerine bir kez daha seslenmeden duramayacağım. Şu korteji ya hakkıyla yapın ya da kaldırın! Korteje girmemek için festivale ikinci gün gelen oyuncular var. Burada bulunanlar da kortejden yırtmak için otelden çıkmıyorlar. Tayla Otel'in önüne üstü açık BMW'leri dizmişler, içerden çıkan ünlüler bir grup Antalyalı'nın alkışları arasında arabalara binip el sallıyorlar. Peki kortejde kimler var? Azra Akın, Selda Alkor, Tuncel Kurtiz, İzzet Günay, Ahu Türkpençe ve favori oyuncum Sevin Fadik Atasoy. Kenarda bekleyen halkla görüşüyorum. "Abla, kaç saattir bekliyorsun?", "İki saati geçti?", "Peki beklediğinizi buldunuz mu?", "Yok, bulamadık"... Çünkü halk hâlâ Kadir İnanır'ı, Türkan Şoray'ı, Hülya Avşar'ı, Şener Şen'i görmek istiyor. Ne demişler; elçiye zeval olmaz! Bu arada gözüm yolun kenarında bekleyen beyaz minibüse takılıyor. İçinde Filiz Akın var. Kafasını bile çevirmeden göz ucuyla korteje bakıyor. Bekliyor, bekliyor... Arabadan inmiyor!

İKİNCİ KIRMIZI HALI...
Kortejden sonra sıra ikinci kırmızı halı olayında... Yani Altın Portakal'ın Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'ndaki açılış gecesinde. Bu sefer Antalya halkından yoğun katılım var. Tam arkamdan Cem Yılmaz giriyor, kıyamet kopuyor. Açıkhava'ya giriyorum... Siyah tişörtlü hostesler karşılıyor, yerimize geçiyoruz... Republica'nın hazırladığı sahne çok başarılı ama bir de yerleri silseler fena olmazdı hani. Kimin nereye oturacağı belli değil, yine sıkıntı! Gece Candan Erçetin'le açılacak... O sırada bir dalgalanma oluyor. Kim geliyor? O biirr mavi gözlü, o biiir oyuncu, o biiir anne, o biiir stüdyosu var, o biiir Hülya Avşar ve yanında sevgilisi Sadettin Saran. Bu gece 'Sinemada Başarı Ödülü' alacak Avşar... Alacak da bu kıyafet gelmeyi öğrenemedik. Sözüm herkese... Seyircisinden, ünlüsüne, basın mensuplarına. Neyse, Candan Erçetin açıyor geceyi... Neden? Düşündüm, düşündüm bulamadım. Konsere ne gerek var anlamadım! Candan Erçetin sahnedeyken basın ordusu en öndeki Hülya-Sadettin çiftinin önüne yığıldı tabii. Bu ne düzensizlik, ne ayıp!

TÜRK USULÜ AÇILIŞ
Hülya Avşar'ın utancı yüzünden belli oluyor ama elinden bir şey gelmiyor. İyi de neden şu fotoğraf şip-şak'lama işi kırmızı halıda hallolmuyor? Salona koyarsın bir tane fotoğrafçı, çeker basına dağıtır. Düzeni bozmaya, sahnedeki sanatçıya saygısızlık yapmaya ne gerek var? Şu Türk usulü sistemi bozamaz mıyız Sayın Engin Yiğitgil? Geceyi Levent Üzümcü ve Ceyda Düvenci sunuyor... Anlamadığım bir şekilde Hülya Avşar fazla alkış almıyor. 'Yıldırım Önal Anı Ödülü'nü alan Müşfik Kenter konuşma yapmadan gecenin en büyük alkışını alıyor. 'Onur Nişanı' Filiz Akın'a, 'Onur Ödülü' Yılmaz Atadeniz'e, 'Emek Ödülü' ışık şefi Aydın Mesut Yurteri'ye gidiyor. Jüri üyelerinin anonsunun ardından Candan Erçetin şarkılarıyla ilk gece siz sağ, biz selamet bitiyor.
Haberin fotoğrafları