kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Peygamber'e 'benzeme' yarışması kriz yaratacak

FRANKFURT
06.10.2008
Almanya'da "Ülkenin mizah duygusunu" dünyaya duyurmak için Karikatür Müzesi'nde akıllara durgunluk verici bir yarışma düzenlenecek. Yarışmacılar Peygamber'i taklit etmeye çalışacak..
Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinde 2005'te yayımlanan Hz. Muhammed karikatürleri İslam dünyasında aylar süren protestolara neden oldu. Henüz bu olayın etkileri sona ermeden yeni bir krizin çanları çalmaya başladı. Bu ay başında kapılarını ziyaretçilere açan Almanya'nın Frankfurt kentinde kurulan devlet destekli Karikatür Müzesi "Caricatura Museum" akıllara durgunluk verici bir yarışma düzenlemeye hazırlanıyor: Hz. Muhammed'e benzeme yarışması.

9 YARIŞMACI
18 Ekim'de düzenlenecek yarışmaya biri Türk 9 sanatçının katılacağı açıklandı. Müze Müdürü Achim Frenz, Alman basınına yaptığı açıklamada amaçlarının "esprinin, şakanın nereye" kadar gidebileceğini görmeye çalıştıklarını ve bu amaçla böyle bir projeye imza attıklarını söyledi. Müzenin internet sitesinde yapılacak yarışmayla ilgili olarak "Elbette peygamberleri çizmek günah. Biz de bu yüzden daha farklı bir şey yapmak istedik" ifadesi yer alıyor.

AYETLER OKUNACAK
9 yarışmacı müze içinde kurulan özel bir sahneye çıkacak. İzleyiciler eşliğinde kendilerine Kur'an'dan ayetler okunacak. Yarışmacılar dinledikleri surelerin etkisiyle kendilerini Hz. Muhammed'e "benzetmeye çalışacak." Frenz, Almanların mizah duygusunu tüm dünyaya göstermeyi amaçladıklarını söyledi. İngiliz Telegraph gazetesi ise yarışma hakkında yaptığı haberde, "Ülkenin 3 milyondan fazla Müslüman vatandaşının Hz. Muhammed'e benzeme yarışmasını komik bulmayacağı kesin" yorumu yaptı.
Haberin fotoğrafları