kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayramda tatil bölgeleri sıcak

29.09.2008
Yağışlı ve serin hava, bayramın birinci ve ikinci günü kuzeydoğuda etkili olacak. Ege ve Akdeniz'de sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde..
Bayramın ilk günü, yurdun kuzey kesimleri çok bulutlu olacak. Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor.
Yurdun diğer yerleri ise parçalı, az bulutlu olacak. Bayramın ikinci günü, yurdun kuzeydoğu kesimleri çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu.
Bayramın üçüncü günü de aynı hava şartları ile geçecek.
Bayram öncesi Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi nedeniyle, 2-4 derece azalan sıcaklıklar daha sonra 1-3 derece artacak.
Hava sıcaklıkları, kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında, güney bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.
Yağışlı ve serin hava, Ramazan Bayramı'nın birinci ve ikinci günleri yurdun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 18-22, güney kesimlerde 26-27 derece civarında olacak.

BAYRAM SONRASI YAĞIŞLI
Bayram sonrası cuma, cumartesi ve pazar günleri yurdun batı kesimleri yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Yağışlı hava batı ve iç kesimlerinde sağanak şeklinde görülecek. Bugün Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklıkları İzmir'de ve Muğla'da 23, Antalya ve Alanya'da 26-28, Mersin'de 31 derece olacak. Bayramın birinci günü Muğla 23 derece civarında Alanya ve Antalya 27-28 derece Mersin 30 derece, İzmir 22 derece olacak. Bayramın ikinci günü ise Antalya ve Alanya 26-28, Mersin 31, İzmir 23, Muğla 24 derece civarında bulunacak.