kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Spice Market

20.09.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Spice Market
Terasta bir Asyalı var
Akaretler Projesi kapsamında, W Hotel içerisinde açılan Spice Market, New York'un en gözde Asya restoranlarından biri. Fransız şef Jean-Georges Vongerichten'in sahibi olduğu restoran, sadece yemekleriyle değil, ilginç kokteylleriyle de dikkat çekiyor. Restoranın İstanbul'daki şubesinde Türk damak zevkine uygun seçenekler de mönüye ilave edilmiş. 'Füzyon' bir mönü sunan Jean-Georges, bazı tabaklarında Hint-Malezya ve Fransız tatlarını birleştirdiğini söylüyor.

Mutfağı
Güneydoğu Asya mutfağının lezzetlerini sunan restoranda 'füzyon' tatlar ve farklı mutfaklardan etkilenmeler de var.

Şefi
Şefi ve aynı zamanda sahibi Jean-Georges Vongerichten, aşçılık ve yemek pişirme kültürüne getirdiği yeni standartlar ve vizyonla dünyanın önde gelen gurmeleri tarafından 'dâhi' olarak nitelendiriliyor. 51 yaşındaki şefin dünyanın önde gelen şehirlerinde 25 restoranı bulunuyor.

Dünyadaki şubeleri
Jean Georges'un sahip olduğu Culinary Concepts'in yeni ortaklık anlaşması çerçevesinde, Starwood Hotels'in sahip olduğu lüks otel zincirlerinden W, Le Meridien, Westin, St. Regis'in her açıldığı yerde Spice Market da açılacak.

Spesiyal yemekleri
Jean-Georges, İstanbul Spice Market için İstanbul'a uygun bir mönü hazırladı. Bu mönüde, satay karides ve somon sashimi gibi deniz ürünleri, hafif ve baharatlı tavuk samosas gibi lezzetler öne çıkıyor. Zeytinli, domatesli küçük pizzalar ise en çok ısmarlananlar arasında.

Öne çıkan tatlıları
Yazın favori tatlıları; yaseminli sütlaç ve zencefilli dondurma oldu.

Şarap ve kokteyller
Rakılı mojito ve zencefilli margarita bu yaza damgasını vuran kokteyller oldu. Ayrıca restoranın oldukça iddialı bir de şarap kavı var.

Dekorasyonu
W Hotel'in genel dekorasyon mantığı ile örtüşen, binanın tarihi dokusu ile uyum içinde bir dekorasyona sahip. Kullanılan renk kombinasyonları ise New York'taki şubeyle aynı. Merdivenlerden çıkılarak ulaşılan restoranın lobisi oldukça ferah.

Müzik
En popüler lounge parçaları ile keyifli bir ortam yaratılıyor.

Rezervasyon
Gerekiyor. Özellikle de hafta sonları rezervasyonsuz yer bulmak neredeyse imkânsız.

Müdavimleri
Dünyadaki müdavimleri arasında Justin Timberlake, Robert De Niro, Ashton Kutcher, gibi ünlüler geliyor.

İstanbul'un farkı
Jean-Georges İstanbul'a ilk geldiğinde hayran kaldığı mantı ve patlıcan salatasından esinlenerek Spice Market İstanbul için özel bir tabak tasarlamış. Ve ortaya; içi közlenmiş patlıcanla doldurulmuş mantı çıkmış. Sosundaki baharatlar bu tabağı farklı ve sıradışı hale getiren diğer bir önemli unsur. Ayrıca mekânda rakı gibi yerli içkiler kullanılarak yapılan kokteyller de var.

Ortalama fiyat
Mönüdeki en düşük fiyatlı yiyecekler, (zencefilli kızarmış pilav gibi) 6 YTL'den başlıyor ve deniz levreği, kıtır baharatlar ise 46 YTL'ye kadar çıkıyor. Yiyecekler 'aile usulü' paylaşılmak üzere ortaya geliyor. Kişi başı ortalama 100 YTL'ye çıkmak mümkün. Ancak ısmarlanan şaraba göre bu fiyat çok daha yukarılara çıkabiliyor.
Haberin fotoğrafları