kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'un üç Uzakdoğulusu

BURCU ALDİNÇ
20.09.2008
Dünyanın en gözde restoranlarının art arda İstanbul'da açılmaya başlanan yeni şubelerini mercek altına aldık: "Dekorasyonları nasıl, hangi tür müzikleri çalıyorlar, İstanbul'un diğer şubelerinden ne farkları var, rezervasyon yaptırmak gerekiyor mu, üç-beş arkadaş gitsek acaba kaça çıkarız?"..
İLİŞKİLİ HABERLER
İstanbul'un üç Uzakdoğulusu
Hakkasan
Michelin'li Uzakdoğulu
Londra'nın en ünlü restoranlarından biri olan Hakkasan, ülkemizdeki şubesini Kanyon Alışveriş Merkezi'nde açtı. Dünyanın Michelin yıldızlı tek Uzakdoğu restoranı olan Hakkasan'ın İstanbul'a gelmesinde, sahibi Alan Yau'nun Türk eşi Jale Yau büyük rol oynamış. Zaten Londra'daki şubede de birçok Türk çalışıyor. The Guardian gazetesi tarafından dünyanın en iyi 14 restoranı arasında gösterilen Hakkasan'ın Türkiye şubesi Londra şubesinin aksine, yazın terasta hizmet veriyor.

Mutfağı
Çin mutfağı.

Şefi
Hakkasan İstanbul şubesinin başında, uzun yıllar Londra'da Alan Yau'yla birlikte restoranın iki şefinden biri olarak çalışmış Lee Che Liang var. Mutfak ekibinin geri kalanı da Londra şubesinden gelen ve geleneksel, otantik ve modern Çin mutfağı deneyimi olan Uzakdoğulu aşçılardan oluşuyor. Dim sum (Çin mezeleri) ve wok istasyonları ile Hakkasan İstanbul, Türkiye'de farklı bir Çin lezzeti sunuyor.

Dünyadaki şubeleri
Restoranın tek şubesi Londra'da. Sahibi Alan Yau, başka bir şube açmayı da planlamıyor. Onun İstanbul'a gelmesindeki tek neden eşi Jale Hanım.

Spesiyal yemekleri
Öğlen servisinde özel dim sum (Çin mezeleri) mönüsü sunuyor. Bu mönüde tam 35 çeşit meze var. Bunlar arasında en çok tercih edilenler; kızarmış ekmek üzerinde susamlı karides, yasemin çayı ile füme sığır kaburgası, fırında kızartılmış şampanyalı morina balığı, balla kızartılmış Şili levreği, Çin tavasında kızarmış biftek ve Pekin ördeği.

Öne çıkan tatlıları
Vanilyalı dondurma ve portakal suyu ile servis edilen sıcak çikolatalı kekin bir kez tadına bakanın, Hakkasan'a bir kez daha gitmek için bahanesi oluyor. Bunun dışında mango, kavun, limon ve kivili ev yapımı sorbe çeşitleri de hem çok hafif, hem de çok lezzetli.

Şarap ve kokteyller
Restoran, yemeklerle birlikte sunmak için dünyanın en iyi mahzenlerinden seçtiği Ata Rangi 2006 Pinot Noir, Sylvacello Sylvaner 2005, Rioja Rosado 2006 El Talud gibi çok özel şarapları kendisi ithal ediyor.

Dekorasyonu
Hakkasan İstanbul, Alan Yau'nun önerisiyle Fransız Gilles&Boissier mimarlık ofisi tarafından tasarlanmış. Mekânın en önemli özelliği, locaları. Bu localar sayesinde kimse kimseyi görmüyor.

Müzik
DJ, masaya geçmeden önce akşamüstü içkisini yudumlamak isteyenler için lounge çalıyor, gece sonuna doğru ise müzik hareketleniyor.

Rezervasyon
Gerekiyor. Üstelik bu, doluluk oranına bağlı bir gereklilik değil.

Müdavimleri
Londra şubesinin müdavimleri arasında Robert De Niro, Madonna, Hugh Grant, David-Victoria Beckham bulunuyor. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir Londra ziyareti sırasında Hakkasan'da yemek yediği biliniyor.

İstanbul'un farkı
Hakkasan İstanbul iki önemli ayrıntıyla Londra'dan farklılaşıyor.
Bunlardan ilki, yazın hizmet verdiği, bahçe içindeki terası. İkinci farklılık ise mönüde. Kalkan mevsimi başladığında, Hakkasan'ın efsanevi kızarmış ördeği kadar iddialı bir çeşni, İstanbul'a özel olarak mönüye eklenecekmiş.

Ortalama fiyat
Ortalama 100 YTL'den başlıyor.
Haberin fotoğrafları