kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Zuma

20.09.2008
Ortaköy'de hamsili tempura
Ortaköy Radisson SAS Hotel'in içinde açılan Zuma, Londra'nın en popüler restoranlarından biri. Suşisiyle ünlü restoran, Japon geleneklerini yaşayabileceğiniz farklı bir deneyim sunuyor. İstanbul Doors ortaklığı ile ülkemizde şube açan Zuma'nın sahipleri, İstanbul'un yükselen popülaritesinden etkilenmiş ve burada şube açmak için harekete geçmişler. Açıldığından beri uçuk fiyatlarıyla gündeme gelen Zuma'da, Boğaz manzarasına karşı, makul bir fiyata lezzetli yemek yemek de mümkün. Mekânın sadece yemekleri değil, barı ve kendine özgü kokteylleri de buraya gitmek için yeterli bir sebep.

Mutfağı

Zuma, Japonya'nın günlük yeme-içme geleneği olan İzakaya tarzını, modern bir yorumla sunan bir mutfağa sahip.

Şefi
Zuma'nın başaşçısı Brandon Speed, aslen Avusturalyalı. Liseyi bitirdikten sonra mutfaklarda çalışmaya başlayan Speed, 1995 yılında mutfak şefi görevine getirilmiş. 2007 yılından beri de İstanbul Zuma'nın başında.
Bütün Zuma'ların başaşçısı ise Rainer Becker.

Dünyadaki şubeleri
İstanbul dışında Londra, Hong Kong ve Dubai'de şubeleri bulunuyor.

Spesiyal yemekleri
Spesiyal yemekleri arasında yumuşak kabuklu yengeç, kalamar, edamame (körpe soya fasulyesi) başı çekiyor. Tüm bu küçük başlangıçların fiyatları 8-31 YTL arasında değişiyor. Baharatlı bonfile, miso ile marine morina balığı, jumbo karides en çok tercih edilen yemekleri.

Öne çıkan tatlıları
Tejina ve egzotik meyveli chawan mushi tatmaya değer. Tejina, kavrulmuş fındıklı bir tür çikolatalı sufle. Chawan mushi ise egzotik meyveler ve yumurta kreması ile servis edilen bir tür kek. Ama Zuma'da en çok ısmarlanan tatlı special chocolate ve mönüdeki üç farklı tatlı ve meyve eşliğinde servis edilen Zuma platter.

Şarap ve kokteyller
Zuma'nın en popüler kokteyli hiç kuşkusuz South-East Asian Cooler.
Tarçınlı votkayla yapılan bu kokteyl, özellikle kadınların favorisi. Bunun dışında lychee martini ve lemongrass martini de oldukça revaçta. Şarap kavı ile de iddialı mekânın beyaz şarap listesinde; Pouilly Fuisse, Puligny Montrachet ve Mersault Blanc dikkat çekiyor. Kırmızı şarap listesinde ise Super Tuscan, Napa Valley'e ait Cabernet'ler, serinletilmiş Pomerol Merlot şaraplar mevcut.

Dekorasyonu
Zuma'nın dekorasyonunda sadelik göze çarpıyor. Mekân, iki kat ve üç bölümden oluşuyor. Üst katta bar ve lounge alanı, alt katta ise ana yemek salonu ve terası bulunuyor. Suşi bar ve Robata Grill Bar yine alt katta.

Müzik
Mekân, misafirlerini etnik chill out lounge müzik eşliğinde ağırlıyor.

Rezervasyon
Gerekiyor.

Müdavimleri
Ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow, 34. doğum gününü Zuma Londra şubesinde kutladı. Beyonce, John Travolta gibi ünlüler de mekânın müdavimleri arasında. Türkiye'den de Semiramis Pekkan, eski eşi Gulu Lalvani ve kızı Divia da Zuma'nın müdavimleri arasında.

İstanbul'un farkı
Tek fark İstanbul'un iki kattan oluşması ve Boğaz manzaralı terasının olması. Yemeklerden ise hamsi tempura ve enginar robata sadece İstanbul'da bulunuyor.

Ortalama fiyat
Ortalama kişi başı 150 YTL'ye yemek yiyebilirsiniz. Şişesi 3 bin 350 YTL olan Chateau Margaux açtırıp fazlasını ödemek de size kalmış tabii.
Haberin fotoğrafları