kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

TMSF ile önce dava, sonra dergi ortaklığı

27.09.2008
- Bir de bu TMSF olayı var. Her gün bu konu hakkında bir şeyler yazılıyor ve insanların kafası çok karışık. Bize bu konuyu açıklar mısınız?
- Hakan Uzan'ın film şirketiyle iki senelik anlaşma yaptım. Bu süre içinde bizimle hiç ilgilenmediler; başka nedenlerden ötürü olduğu sonradan ortaya çıktı tabii. O iki yıl içinde senaryolar yazıp gönderdik, hiçbirini çekmediler. Derken süre bitti, elimizde belgeler olmasına rağmen bize verilen parayı geri istediler. Ben de iki yıl boyunca bu anlaşma nedeniyle kimseyle anlaşma yapmadığımı daha yüksek meblağlı teklifleri bile anlaşmam nedeniyle geri çevirdiğimi belirterek kabul etmedim. Ben asla hak yemem, bu para da onların hakkı değildi. Fakat işin içine TMSF girince bana 'Biz devletiz, biz onlarla olan anlaşmanızdan anlamayız, sizin bize borcunuz var,' dedi. Ben çok kötü sıkışıp kaldım ve bir saat içinde 1.5 milyon dolara yakın para ödedim.
Ertesi gün Yargıtay bozdu kararı.
Onları haksız çıkarttı. Ben bir gün daha beklesem paramı ödememiş olacaktım. Yargıtay bozunca bana dava açma hakkı doğdu. Dolayısıyla ben de davayı açtım.

- Ve tam bu noktada Hülya dergisini de kapatmak istediniz.
- TMSF ile ortak bir şey yapmak istemedim. Dergim de orada. Bunun nedeni atv ve SABAH'a TMSF'nin el koymuş olmasıydı. SABAH ve atv el değiştirince birtakım dergiler de TMSF'de kaldı. Hülya dergisi de bunların içinde. En sonunda ben böyle bir karar almışken TMSF, 'Biz bu dergiyi çıkartalım lütfen. Hiç olmazsa birlikte başka bir yere satarız. En azından devam edelim,' dedi. Ben de 'Peki' dedim.
Şimdi TMSF ile ortak bir dergi çıkarıyorum. Hayat nelere kadir görüyorsunuz.