kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Menopoz yolculuğunu kolay aşmanın yolları

28.06.2008
Kadınların menopoz döneminde karşılaşabilecekleri bütün problemleri ele alan Menopoz for Dummies Meraklısına adlı kitapta, bu süreci kolaylaştıracak bilgiler yer alıyor..
Bazı kadınlar menopoza girdiklerini hiç anlamasalar bile büyük bir bölümü için gerçekten sıkıntılı ve atlatılması zor bir dönemdir. Doğan Kitap tarafından yayımlanan Menopoz For Dummies Meraklısına adlı kitap, özellikle orta yaş kuşağındaki kadınların menopoz hakkında bilmek istedikleri bütün sorulara yanıt vermek ve bu süreci en rahat biçimde atlatmaları amacıyla hazırlanmış. Kitapta, hormon tedavisinden alternatif yöntemlere, stresle başa çıkmanın yollarından tiroit hormonunun menopoz üstündeki etkilerine kadar güncel bilgiler yer alıyor. Marcia L. Jones, Dr. Theresa Eichenwald ve Nancy W. Hall'ın hazırladığı kitapta kadınların menopoz dönemini rahat şekilde geçirmeleri için de beş aşamalı bir programa da yer verilmiş:

1. Menopozun da ergenlik gibi doğal bir süreç olduğunu kabul edin. Birkaç yılı geride bıraktığınızda hormonal dengesizliklerin yarattığı fırtınadan kurtulmakta çok daha iyi bir durumda olacaksınız.

2. İyi doktorlar, özellikle de iç hastalıkları uzmanları ve jinekologlar bulun. Karşılıklı iyi bir diyalog içine girebildiğinizden emin olun.

3. Yaşamınızı yeniden düzenleyin. Sağlıklı beslenmeli, sağlıklı kiloda olmalı, düzenli egzersiz yapmalı (haftada beş kez), sigara içmemeli ve yeterince uyumalısınız.

4. Her yıl muhakkak jinekolojik (jinekoloğunuza) ve fiziksel (dahiliyecinize) check-up yaptırın. Yaşadığınız her semptomu izleyin (fiziksel ya da zihinsel) ve doktorunuzla konuşun.

5. Kendinize karşı sabırlı olun. Stresinizle başa çıkmanın ve rahatlamanın yolunu bulun. Stres birçok menopozal semptomu derinleştirir ve vücudunuzun hastalıklara karşı bağışıklığını azaltır. Arkadaşlarınızla birlikte olmaya, yoga derslerine devam etmeye, yürüyüşe ya da bir dernek çalışmasına zaman ayırın. Yeter ki kendinizi mutlu hissettirecek bir şey yapın.
Haberin fotoğrafları