kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kara para arayacak

ERSAN ATAR
25.09.2008
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Boyrazoğlu, Deniz Feneri'nde kara paranın aklanması konularını araştıran MASAK'a da yazı yazacak..
Almanya'ya, mahkumiyetle sonuçlanan Deniz Feneri davası kararı için yazı yazan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'de de kara para aklandığı iddiaları nedeniyle soruşturmayı, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile birlikte yürütmeyi kararlaştırdı. Başsavcı Hüseyin Boyrazoğlu MASAK'a yazı yazılacağını açıkladı. Suç duyurularının temelinde, Almanya'daki Deniz Feneri Derneği davasında ortaya atılan iddialar olduğunu belirten Boyrazoğlu, soruşturmada izleyeceği yolu SABAH'a şöyle anlattı: "Suç duyurularındaki iddiaların temelini de Almanya'daki Deniz Feneri davası oluşturuyor. Bu nedenle öncelikle o dosyayı istiyoruz. Oradaki iddialar ve deliller önümüzü açacak. Biz de burada kendi kurumlarımız aracılığıyla delil toplayacağız."

MASAK'LA BİRLİKTE
Soruşturmanın gizlilikle yürütüldüğünün altını çizen Boyrazoğlu, Başsavcılığın bir işlem yapmadığı yönündeki eleştiriler üzerine "Türkiye'de de farklı kurumlarla temas halinde olunduğunu" söyledi. Bu kurumların nereler olduğuna açıklık getirmeyen Boyrazoğlu, "İddiaların niteliği nedeniyle mali suçları ve karaparanın aklanması konularını araştıran MASAK'a da yazı yazıyoruz" dedi. Başsavcılığın MASAK'a göndereceği yazıda özellikle Kanal 7 Televizyonu'nun sahibi olan Yeni Dünya İletişim A.Ş. ortaklık yapısı ve kuruluşundan bu yana finans kaynaklarının araştırılması istenecek. Soruşturma öncesi Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile görüşmesi dikkat çeken Boyrazoğlu, "Soruşturma ile ilgili bilgi verdim. Sayın Bakanın savcılara talimat vermesi ne nezaket kaidelerine ne de hukuka sığar. Kendisinden talimat almadım" dedi. İddiaların muhatabı şirketlerin İstanbul'da bulunmasına rağmen soruşturmanın neden Ankara'da yürütüldüğü sorusuna "Almanya'daki karar geldikten sonra kendi delillerimizi de toplayıp yetkili olup olmadığımıza karar veririz" diyen Boyrazoğlu, Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre yurt dışında işlenen suçlarla ilgili soruşturma görevinin A n k a r a olduğunu belirtti. ANKARA