kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Biz Bayram yaptırmaya çalışıyoruz"

Giriş Saati : 26.09.2008 14:53
Güncelleme : 26.09.2008 20:30
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Biz bayram yapmak yerine, bayram yaptırmaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz bu'' dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasında belediye üst yönetimi ve çalışanlarla bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde konuşan Topbaş, dini ve milli bayramların toplumları bir arada tutan önemli günler olduğunu ifade ederek, ''Bayram demek, tatil demek değil. Kırgınlık ve dargınlıkların ortadan kalktığı, toplumsal değerlerin ve mensubiyet duygusunun doruğa çıktığı günlerdir. Ancak buna rağmen dünyada sorunlar yaşanıyor. Bu dünya herkese yeter. Kavga, dargınlık niye. Niye kin, nefret, acı var. Sevgi ve hoşgörünün doruğa çıkması lazım. Onu da insan olarak bizlerin başarması lazım. Bu bayramın dünyaya huzur ve güzellikler getirmesini diliyorum'' dedi.
Kadir Topbaş, bu şehirde yaşamanın ve bu görevi yapmanın kendisi için ayrıcalık olduğunu, ancak o ölçüde de büyük sorumluluk yüklediğini belirterek, bugüne kadar çalışanlarla birlikte yürüttükleri çalışmaları bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi.

Ramazan Bayramı sebebiyle İstanbul'da trafik başta olmak üzere bir dizi tedbir aldıklarını, tüm birimlerin teyakkuzda olacağını ifade eden Topbaş, ''Biz bayram yapmak yerine, bayram yaptırmaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz bu'' diye konuştu.

BAYRAMLARDAKİ TRAFİK KAZALARI

Topbaş, bayram nedeniyle ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarının büyük acılar yaşattığına işaret ederek, son beş Ramazan Bayramı'nda sadece 26 günde 6 bin 439 trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 484 kişi hayatını kaybederken, 13 bin 470 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Kadir Topbaş, son 3 yılda araç sayısının yüzde 29 artmasına karşın kaza sayısının yüzde 52, maddi kayıp oranının da yüzde 100'den fazla arttığına dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında trafik sorununun içselleştirilmesini sağlamak amacıyla ilkokul öğrencilerinden sürücülere kadar toplumun tüm kesimlerine ulaşması planlanan ''Trafikte Sınırını Bil Kampanyası'' başlattıklarını kaydeden Topbaş, kampanyanın Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından da desteklendiğini bildirdi. Topbaş, İstanbul'un liderlik edeceği bu projeyi gelecek yıl da Türkiye geneline yaymayı planladıklarını söyledi.

TRAFİK KAZALARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan verilere göre, her 100 bin araca düşen ölü sayısı İsviçre ve Japonya'da 11, Kanada'da 15, AB ülkelerinde 19 iken bu sayı Türkiye'de 38'e ulaşıyor.

Büyükşehir Belediyesince başlatılan ''Trafikte Sınırını Bil'' adlı kampanya, her yaş grubu için farklı bir iletişim diline sahip olacak. ''Didaktik bir yaklaşımdan uzak, bilinçlendirici, etkileyici, teşvik edici ve sürekli iletişim stratejisi uygulanacak'' bir kampanya gerçekleştirilecek. Bu yıl 3,5 milyon kişiyle bire bir ilişki kurmayı hedefleyen kampanyanın amacı, 10 milyon İstanbulluya ulaşmak olarak belirlendi. Bugünden itibaren ''Trafikte Sınırını Bil'' sloganı ilkokullardan petrol istasyonlarına, üniversite kampüslerinden, alışveriş merkezlerine, internetten bilboardlara kadar her yerde yer alacak.

(AA)