kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Diyet yapmak için dünyanın en uygun ülkesi

Giriş Saati : 24.09.2008 15:15
Güncelleme : 24.09.2008 23:15
Yeni Haber
Norveç'e gelen turistler pahalılıktan dolayı hayal kırıklığı yaşıyor. Tabiat güzelliği olarak dünyanın başlıca ülkelerinden biri olan Norveç, cep yakan pahalılığıyla gelen turistlerin şikayetlerine sebep oluyor. Bu yıl, en çok turist şikayeti yapılan yıl olarak kayıtlara geçmiş durumda. Şikayetler genel olarak pahalılıktan ve otellerin kaliteli olmamasından oluşuyor.Özellikle Amerika'dan gelen turistleri şaşkınlığına ve hayal kırıklığına sebep olan pahalılık, esprilere de konu oluyor. Gelen bir şikayet mektubunda, "Yiyecek-içecek o kadar pahalı ki diyet yapmak için dünyada daha uygun bir yer yoktur sanırım" şeklinde tepkisini gösteriyor. Diğer bir şikayette de Amerikalı turist, "70 Doların altında şarap satan bir yer bulamadım. Şarap içemeden evime geri dönüyorum" şeklinde şikayetini dile getiriyor.

Üç yıldızlı otelde iki kişilik oda fiyatının ortalama 200 Dolar olduğu Norveç'in başkenti Oslo, geçtiğimiz yıl dünyanın en pahalı başkenti olma ünvanını ikinci kez almıştı.Tahrip edilmemiş tabiat güzellikleri, binlerce kilometre deniz girintileri, muhteşem şelaleleri, yazın batmayan güneşi, her birisi bir tablo nitelğindeki kış manzaralarıyla Norveç, turistlerin ilgisini her geçen gün daha çok çekiyor.

Yale Üniversitesi ile Columbia Üniversitesi'nin 2005'te yayınladığı "Tabiatı Koruma İndeksi"ne göre Norveç, 146 ülke arasında 2. Sırada yer alıyordu.

CİHAN