kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gürcistan, BM'den arabuluculuk görevi üstlenmesini istiyor

Giriş Saati : 24.09.2008 07:09
Güncelleme : 24.09.2008 23:15
Yeni Haber
Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Rusya ile yaşanan çatışma konusunda BM'nin arabuluculuk görevi üstlenmesini istedi.

Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Güney Osetya ve Abhazya'nın ayrılıkçı bir tavır sergilemesi ile birlikte Kafkaslar'da ortaya çıkan gerginlik ve Rusya ile yaşanan çatışma konusunda BM'nin arabuluculuk görevi üstlenmesini talep etti. Saakaşvili, Rusya'nın Gürcistan'ı istila ettiğini ifade ederek, ateşkes anlaşması planına uyulması ve Rus askerlerinin Gürcü topraklarından tamamen çekilmesi konusunda BM'yi göreve çağırdı.

Saakaşvili konuşmasında, "Birleşmiş Milletler yaşanan bu durum karşısında durup kalacak mı? Rus tanklarının tehdidi altında bulunan toprakların işgaline izin mi verecek? Etnik bir temizlik yapmak isteyen, ayrılıkçı bir tutum sergileyenlerin taktiklerine göz mü yumacak?" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Rusya, Saakaşvili'nin Güney Osetya'ya asker göndermesinin ardından Gürcistan'a askeri müdahalede bulunmuş, yaşanan çatışmanın ardından ise Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıdığını duyurmuştu. Saakaşvili, Gürcistan'ın bütünlüğü konusunda BM'nin üstleneceği arabuluculuğun tek çare olduğunu sözlerine ekleyerek, "Uluslararası yasaların gücünü uygulamaya hazır olmalıyız" mesajını verdi.

İHA