kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gümrük memurları grevde

Giriş Saati : 24.09.2008 14:21
Güncelleme : 24.09.2008 23:15
Yeni Haber
Yunanistan'da gümrük memurları, aldıkları özel ödeneklerin kontrolünün kendi temsilcilerinin de bulunduğu komisyondan alınmasını protesto amacıyla greve gitti.

Basın-yayın organları, gümrük memurlarının greve gitmesine, maaşlarına ek olarak aldıkları ayda 600 ile 1200 Avro arasında değişen özel ödeneklerinin, hükümetin bu ödemeleri genel bütçe kalemleri arasına alması nedeniyle, bir süre sonra ödenmeyeceği endişesinin yol açtığını duyurdu.

Bu arada, Türkiye ve Bulgaristan sınırının her iki tarafında da uzun araç kuyrukları oluştuğu bildirildi.

Gümrük Memurları Sendikası, sınırlardan yalnızca askeri malzeme, ilaç ve hastane gereçleriyle devlet ve tıbbi kurumlara ait araçların ihtiyaçları için yakıt geçmesine izin vereceklerini açıkladı.

Gümrük memurlarının grevi, başta Atina olmak üzere ülkedeki benzin istasyonları önünde uzun kuyrukların oluşmasına ve bazı istasyonların depolarındaki yakıtın bitmesi üzerine kapanmalarına yol açtı.

Petrol şirketleri, bu aşamada yakıt sıkıntısı bulunmadığını, ancak yakıt darlığı korkusunun tetiklediği aşırı talebin bazı bölgelerde benzin istasyonlarını sıkıntıya düşürdüğünü kaydetti.

Yunanistan genelinde yine bu aşamada taze ve dondurulmuş et, sebze ve meyve darlığı bulunmadığı, ancak grevin hafta sonuna kadar devamı halinde süpermarket raflarının boşalmaya başlayacağı belirtildi.

AA