kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağmur geri geldi!

Giriş Saati : 21.09.2008 09:15
Güncelleme : 21.09.2008 17:42
Yeni Haber
İstanbul'da gece etkili olan yağmur, bazı ilçelerde su baskınlarına yol açtı. Özellikle, kanalizasyonlardaki tıkanmalar nedeniyle evlerin banyo ve tuvaletlerine vuran su, sahur vakti vatandaşları mağdur etti.

Gece gelen sağanak yağmur İstanbul'da hayatı olumsuz etkiledi. Bağcılar, Gaziosmanpaşa ve Tuzla'da bazı binaların bodrum katlarını su bastı. Özellikle kanalizasyondaki tıkanmalar nedeniyle, bodrum katların banyo ve tuvaletlerinden çıkan su, bir çok evde hasara yol açtı.

Gaziosmanpaşa Ellinciyıl Mahallesi 2204 Sokak'ta bulunan Aziz Ergeç'e ait ikamet, su baskınından dolayı en çok hasarı gören evlerdendi. Binanın bodrum katında olan evin banyo ve tuvaletinden fışkıran su yarım metre yükseldi. Evdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Bina sakinleri suyu tahliye etmek için çaba sarf etti ancak, herhangi bir gider olmadığından evi dolduran su boşaltılamadı.

Yardım için çağırılan itfaiye ekipleri de su tahliyesi işini İSKİ'ye bırakınca bina sakinleri tepki gösterdi. Kanallardaki tıkanmadan dolayı her yağmurda evlerini su bastığını dile getiren bina sakinleri, "Defalarca müracaata bulunduk yetkiler hiç bir girişimde bulunmadı." sözleri ile yaşananlara tepki gösterdi.

ANADOLU YAKASINDA 16 EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle Anadolu yakasında 16 ev ve iş yerini su bastı.

Alınan bilgiye göre, yağış nedeniyle Tuzla Postane, Yayla ve Güzelyalı mahallelerinde 13 ev ve iş yerinden su baskını ihbarı geldi. Su baskınları, itfaiye ekiplerince tahliye edildi.

Maltepe'de Küçükyalı Çınar Mahallesi'nden itfaiyeye 2 su baskını ihbarı yapıldı. İtfaiye ekiplerinin kontrol ettiği ihbarların, müdahaleyi gerektirecek boyutta olmadığı anlaşıldı.

Bu arada, Kartal Kordonboyu Mahallesi'nde bir iş yerinden de su baskını ihbarı geldi. Özellikle iş yerinin bahçesinde yoğunlaşan su, itfaiye ekiplerince boşaltıldı.

SERİK İLÇESİNDE BAZI EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Antalya'nın Serik ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha karşı şiddetini artırarak devam eden yağışlar nedeniyle itfaiyeye, ev ve iş yerlerinden 27 su baskını ihbarı yapıldı. İtfaiye ekiplerinin su baskını tespit edilen ev ve iş yerlerindeki tahliye çalışmaları sürüyor.

Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, ilçe merkezindeki 4 ev ve 1 iş yerinde su baskını tespit ettiğini söyledi. Ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Habalı, Kızderesi ve Yazır derelerinde taşkın meydana geldiğini belirterek, bu nedenle bazı evlerin odunluklarını su bastığını kaydetti.

Su baskınına, derelerin temizlenmemesinin neden olduğunu öne süren bazı vatandaşlar da yetkililere tepki gösterdi. Bu arada, bazı köylerde seraların şiddetli yağıştan zarar gördüğü bildirildi.

ALANYA'DA 80'E YAKIN EVİN BODRUM KATINI SU BASTI

Antalya'nın Alanya ilçesinde son 4 saatte metrekareye 60 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, yağışlı havanın çarşamba gününe kadar etkili olmasının beklendiğini, vatandaşların, özellikle denizcilerin tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti.

Yetkililer, son 4 saatte Alanya'da metrekareye 60 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yağmurla birlikte etkili olan rüzgarın saatteki hızının da 30 kilometreye ulaştığını kaydetti.

Bu arada, sağanak yağış nedeniyle Çimen Otel ve Şirinevler sokakları ile Cumhuriyet Mahallesi'nde yaklaşık 80 evin bodrum katını su bastı. Su baskınlarının meydana geldiği yerlerin genellikle garaj ve odun deposu olarak kullanıldığı öğrenildi.

''İSTANBUL GENELİNDE YAĞIŞLARIN AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRECEĞİ TAHMİN EDİLMEKTEDİR''

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan ve özellikle kentin kuzey ve doğusunda etkili olan yağışın akşam saatlerine kadar süreceğini bildirdi. Yıldırım, kentte dün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklı devam eden yağışlara dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''İstanbul genelinde yağışlar özellikle kentin kuzey ve doğusunda etkili olmuştur. Yağışların bugün akşam saatlerine kadar İstanbul'un kuzey ve doğusunda süreceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığının yarından itibaren 3-4 derece artacağı, hafta ortasından itibaren tekrar azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren İstanbul ve çevresinin yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.''

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNDE YAĞIŞLAR, GECE ETKİSİNİ ARTIRACAK

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde akşam saatlerinden itibaren başlayacak yağışların, gece ve yarın etkisini artıracağı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde bu akşam saatlerinden itibaren başlayacak yağışlar, gece ve yarın etkisini artırarak Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize il merkezleri ile kıyı ilçelerinde şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa neden olacak. Bu nedenle su baskını, sel, toprak kayması, heyelan gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları isteniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesindeki şiddetli yağışların salı günü bölge genelinde, çarşamba günü Doğu Karadeniz kesiminde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Bu nedenle önümüzdeki 3 gün boyunca su baskını, sel, toprak kayması ve heyelan tehlikesinin süreceği tahmin ediliyor.

ALANYA, MANAVGAT VE GAZİPAŞA'DA SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Antalya'nın başta Alanya İlçesi olmak üzere Manavgat ve Gazipaşa çevrelerinde kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da , Batı Akdeniz üzerinde gelişen bulut kütlesinin Antalya'nın Alanya İlçesi başta olmak üzere Manavgat ve Gazipaşa çevrelerinde saat 17.00'ye kadar kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışa neden olmasının beklendiği kaydedildi.

Vatandaşların, su baskını, sel, yıldırım düşmesi ve dolu gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli olması gerektiği belirtilen açıklamada, sağanak yağışın Antalya'nın doğu kıyılarında (Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa sahil şeridinde) bu akşam ve gece saatlerinde aralıklarla etkisini sürdürebileceği ifade edildi.

BURSA'DA TOPRAK KAYMASI SONUCU BİR SİTENİN İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Bursa'da, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu bir sitenin istinat duvarı çöktü.

Musababa Mahallesi Meral Sokak'ta bulunan Osmangazi Sitesi'nin istinat duvarında toprak kayması meydana geldi. İstinat duvarının çökmesi sonucu duvarın üzerinde bulunan 3 otomobilden 1'i, iki tekerleğinin boşlukta kalması nedeniyle devrilme tehlikesi yaşadı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Devrilme tehlikesi bulunan ve Hakkı Malçok'a ait olduğu öğrenilen 16 V 3732 plakalı otomobil, olay yerine gelen çekiciyle kurtarıldı.

Site yöneticisi Zekeriya Özdemir, sitede 58 daire olduğunu belirterek, ''TEDAŞ ekipleri kısa süre önce sokakta elektrik kablolarını yer altına alma çalışması yaptı. Bu çalışma gelişigüzel yapıldı, yağmurun da etkisiyle istinat duvarı çöktü, toprak kayması meydana geldi. Ben gürültü üzerine çıktım, deprem oldu zannettim'' dedi.

(AJANSLAR)

* 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ