kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

'Bir Numara' örgütü 6 hücreden yönetiyor

VELİ SARIBOĞA
21.09.2008
Ergenekon terör örgütünün, mahkemeye sunulan şemasını SABAH ele geçirdi. "Bir numara" deşifre edilemedi. "Gizli" ve "Sivil" yapılanmalar arası köprü ise Veli Küçük ve Muzaffer Tekin oldu..
Ergenekon Terör Örgütü'nün savcı tarafından hazırlanan şemasını SABAH ele geçirdi. Şemada örgütün bir numarası deşifre edilemedi. Ancak örgütün "Ergenekon Gizli Yapılanması" ve sivil kanadı oluşturan "Lobi" isimli 2 ayrı yapılanmadan oluştuğu ortaya çıkartıldı.
Biri deşifre edilebilen 6 gizli birimin yer aldığı örgütün, 5 suikast timi de tek tek deşifre edildi.
Gizli ve sivil yapılanmalar arasında ise "Köprü" olarak isimlendirilen Veli Küçük ile Muzaffer Tekin'in yaptığı belirlendi.
Soruşturma tamamlanıp eksikleri giderildikten sonra şema tekrar düzenlenecek. İşte, binlerce sayfa belgenin incelenmesi sonucu oluşturulan ve yargılamanın yapılacağı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan şemanın detayları:

BİNBAŞI EMEK DİREKT BİR NUMARA'YA BAĞLI

* Örgütün tepesinde kimliği deşifre edilemeyen "bir numara" bulunuyor.
Aynı sırada bir numaraya bağlı olarak çalışan Emekli Binbaşı Fikret Emek yer alıyor. Eskişehir'deki evinde 11 milo plastik paklayıcı çıkan Emek şemada "kontrol daire başkanı" olarak geçiyor.
Emek'in liderle "aynı" sırada yer alması konumunun "çok özel" olduğunu ortaya koyuyor. Bir numaraya ise iki ayrı yapılanma bağlı: "Ergenekon Gizli Yapılanması" ve sivil yapılanma olan "LOBİ".

YÖNETİCİLER ARASINDA KİM VAR?


* Gizli yapılanma 6 ana hücreden oluşuyor. Bu hücrelerden ise sadece Teori Tasarım ve Planlama Dairesi Başkanlığı'nın hiyerarşik yapısı ortaya çıkartılabildi.

* Örgütün üst düzey yönetici kadrosunda İlhan Selçuk, Doğu Perinçek, Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Sevgi Erenerol ve M. Fikri Karadağ bulunuyor. Sivil kanatta yer alan "Teori Tasarım ve Planlama Dairesi Başkanlığı"nın başkanlığını İlhan Selçuk yardımcılığını ise Doğu Perinçek ve Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu yürüttü.

* LOBİ (sivil) yapılanmasının yönetici kadrosunda ise M. Zekeriya Öztürk, Kemal Kerinçsiz, İsmail Yıldız ve Erkut Ersoy bulunuyor. Örgütün üst düzey yönetim kadrosunda da olan 4 isim aynı zamanda örgüt içi departmanlar ve yapılanmalardan da sorumlu.

5 SUİKAST TİMİ ORTAYA ÇIKTI


* Örgütün şemasında ayrıca 5 hücre oluşumu ile 5 suikast timi de yer aldı. İstihbarat ve suikast timleri Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'e bağlı çalıştı. Bunlardan dördüncü hücre yapılanmasının sorumlusu tespit edilemedi. Danıştay Saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılması eylemini gerçekleştirdiği iddia edilen suikast timi ise beşince hücre yapılanmabı dahilinde yer aldı.

* Ergenekon Terör Örgütü'nün gizli yapılanması ile sivil yapılanması LOBİ arasındaki ilişkiyi 'Köprü' olarak nitelendirilen kuryeler sağladı. Bu köprü görevini de Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin yaptı.
Haberin fotoğrafları