kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Art arda Frankfurt sürprizleri

21.09.2008
Frankfurt Kitap Fuarı paralelindeki konserler, İncesaz'dan Baba Zula, Aynur'a ve Ayşe Tütüncü Trio'ya uzanan çeşitliliğiyle kültürlerarası birliktelik mesajı taşıyacak..
Türkiye'nin bu yıl onur konuğu olduğu Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışı öncesi ve fuar sırası ile sonrasında, yüzlerce konser art arda düzenlenirken, farklı alanlardan aydın ve yazarlar da peş peşe etkinliklere imza atıyorlar.
Şimdiden 250'nin üzerine çıkan etkinlikler dizisinde Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu, 10 Ekim'de Haus der Jugend Salonunda Huzur adlı bir programla sahne alacak. Yazar Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Huzur adlı eserinden kesitlerin sergileneceği konserde, müzik ve anlatı sanatı iç içe olacak.
11 ve 12 Ekim'de ise Frankfurt, Hayali Doğu - Hayali Batı : Medeniyetler Ötesinde Düşünmek adlı bir sempozyuma ev sahipliği yapacak.
Şair ve yazar Murathan Mungan ve Almanya PEN Başkanı yazar Johano Strasser'in açış konuşmalarıyla başlayacak sempozyuma, Yale Üniversitesi'nden siyaset kuramcısı Seyla Benhabib, sosyolog Nilüfer Göle, siyaset bilimci Joachim Hirsch gibi isimler katılacak. Sempozyumun kapanışında da, İncesaz konseri verilecek.
Öte yandan, Sarband Topluluğu ve Köln Konçertosu ise, Bulgaristan, Türkiye, Lübnan, Irak, İsveç, İngiltere, İtalya ve Almanya'dan müzisyenleri aynı sahnede buluşturacak.
Müzikle mizahın bir araya getirileceği Dream of the Orient isimli eserde, Hıristiyanlık, Musevilik ve Müslümanlığa özgü dini şarkılar seslendirilecek.

ŞİİR VE ŞARKI BİR ARADA
Kudsi Erguner yönetimindeki toplulukta yer alan İstanbullu Müezzinler de, Frankfurt için özel bir proje sunacak. Sanatçılar aynı tarihte, Doğu-Batı Divanı eserinden bazı şiirleri müzik eşliğinde seslendirecek.
Frankfurt'taki Saalbau Griesheim salonu ise, 16 Ekim'de Hasbihal Topluluğu'nu ağırlayacak.
Topluluk, konserde geleneksel Alevi-Bektaşi şarkı ve şiirlerini seslendirecek.
Aynı gün, Ayşe Tütüncü Üçlüsü, Frankfurt'ta caz müzik programları ile tanınan Jazzkeller adlı salonda sahne alacak. Ekimde ayrıca, Mousenturm Salonu'nda şarkıcı Aynur, Kitap Fuarı programına, Kürtçe ve Türkçe şarkılarıyla farklı bir ses getirecek.
Bu gecede, Baba Zula grubu, rap müzisyeni Ceza ve Dr. Das ile aynı sahnede olacak.