kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İbo 3'lüklerini Haliç'teki Flatofis'ten sallayacak

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
20.09.2008
Milli basketbolcu İbrahim Kutluay iş hayatına atılıyor. İbo, Türkiye'ye yeni ofis kavramı getiren Haliç manzaralı Flatofis'in restoranında her gün 4 bin 500 kişiyi doyuracak..
Türkiye'yi yeni bir ofis kavramı ile tanıştıracak olan Sinpaş Yapı tarafından Haliç'te gerçekleştirilen Flatofis İstanbul 1 Ocak'ta açılıyor. Şimdiden ATCW (Ali Taran Creative Work Shop), Ünite İletişim, Centrum, Biletix gibi farklı sektörlerden tanınmış firmalar Flatofis'ten yerlerini kiraladı bile.
Turkcell ve Türkiye Futbol Federasyonu da buradan yer kapmak için görüşmelerini sürdürüyor.
Tek katta 12 bin 500 metrekareye varan ofisleriyle iş hayatında "yatay geçiş" hareketini başlatacak olan Haliç manzaralı Flatofis'in terasında bir de restoran olacak. Bin 800 metrekarelik alana sahip olan restoranın sahibini duyunca çok şaşıracaksınız.

ORTAK DEMET ŞENER'İN KARDEŞİ
Hemen söyleyeyim; İbrahim Kutluay. Milli basketbolcumuz, ticaret hayatına ilk adımını, Flatofis'te atıyor. Eşi Demet Şener'in kardeşi Enis Şener'le birlikte ticarete soyunan Kutluay, "Kadife Restaurant" adını verdiği restoranda, ofis çalışanlarına hizmet verecek.
4 bin 500 kişinin çalışacağı Flatofis'te de bir tek 'Kadife' olacak. Yani İbo, ticarete rakip olmayan bir yerde başlıyor. Herkesin bildiği adıyla İbo'nun restoran işine girmesinin hikayesi de çok ilginç. Aslında milli basketbolcumuzun restoran işletmek gibi bir niyeti yokmuş. Flatofis yöneticileriyle fitness salonu açmak için görüşmüş.
Görüşmeler sürerken Kutluay'ın kayınbiraderi Enis Şener'in de etkisiyle iş yön değiştirmiş. Sonunda da Kutluay restoran işletmecisi olmaya karar vermiş.
Kutluay Kadife Restaurant için 1 milyon dolara yaklaşan bir harcama yapacak. Dekorasyonundan mobilyalarına, mutfağından personeline kadar en iyisi olması için çaba gösteren Kutluay, yapacağı yatırım karşılığında beş yıllık sözleme imzalayacak.

FITNESS GİTTİ AMA...
Kutluay'ın restoranında, dünya mutfağından en güzel yemekler servis edilecek. 4 bin 500 kişi burada yemeğini yiyecek. O yüzden de tabldot sistemi uygulanacak. Tabii alakart bölümü de olacak.