kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer

KKTC'de zamma karşı vergi boykotu

20.09.2008
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Sanayi Odası öncülüğünde "Sivil itaatsizlik" eylemi başlatıldı. İşadamları, zamlara tepki niteliğindeki eylem kapsamında vergi ve sigorta primlerini yatırmayacak, elektrik faturalarını ödemeyecek..
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) zamlara karşı işadamları kazan kaldırdı. Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KIBSO), 8 örgütün desteğiyle hükümete karşı "sivil itaatsizlik" eylemi başlattı. Eylem çerçevesinde, elektrik faturaları ödenmeyecek, çalışanların Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı primleri yatırılmayacak, araç seyrüsefer ruhsatları çıkarılmayacak, KDV'ler yatırılmayacak, çalışanlarının maaş vergileri yatırılmayacak, tapu devir işlemleri yapılmayacak. Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Salih Tunar, ülkede bir süredir ekonomik sıkıntı yaşandığını belirterek, hükümetin aldığı tedbirleri, "günlük, geçici tedbirler" olarak niteledi. Büyüyen kamu açığının yapılan zamlarla kapatılamayacağını ifade eden Tunar, "Hükümetlerin yanlış icraatlarıyla büyütülen kamu açıklarını elektriğe, akaryakıta, seyrüsefer ve her türlü harca fahiş zamlar yaparak kapatmak mümkün değildir" dedi.

'AÇIKLAR ZAMLA KAPATILAMAZ'
Yapılan zamların tüm halkın belini büktüğünü, yerel üretimin girdi maliyetlerini yükselttiğini ve ülkede pahalılığın artmasına neden olduğunu belirten Salih Tunar, şu görüşleri dile getirdi: "Yerel üretimi temsil eden Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve üretici birlikleri olarak bizler bu gidişe 'artık yeter' diyoruz. Kamu açıkları zamlarla kapatılamaz. Hükümetlerin yanlış icraatlarının bedelini, işyerlerimizi kapatarak ödemek istemiyoruz. Kamuya istihdam ve gizli işsiz ordusu yaratmak, işsizlik sorununu çözmez. Kamu çalışanı ile özel sektör çalışanı arasındaki uçurum kapanmalıdır. Yapısal değişiklikler yapma zamanıdır. Olası çözüm sonrası çok geç olacak."