kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Binali Yıldırım

Numara taşıyan aboneden operatör temiz kâğıdı alabilir

20.09.2008
Numara taşıma uygulamasıyla ilgili Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer "Borç takarak dolaşan aboneyi yeni operatör kabul etmeyebilir" diye konuştu..
Numara değiştirmeden operatör seçme hakkı tanıyan uygulamada operatörler gelen aboneden borcu yoktur kâğıdı isteyebilecek. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 9 Kasım'da uygulamaya konulacak GSM operatörleri arasında numara taşıma işleminin 6 gün süreceğini, abonelerin bu süre içinde cep telefonu hatlarını kullanmaya devam edebileceklerini söyledi. Numara taşıma konusunda bir sınırlama olmadığını anlatan Acarer, operatöre geriye dönüş olanağı olduğunu söyledi.

ÜCRET ALMAYABİLİRLER
Acarer, "Alıcı operatör sizi kabul etmeyebilir. A operatöründen B'ye geçmek isteyebilirsiniz. B sizi istemeyebilir. Siz sıkıntılı birisiniz, sürekli birilerine borç takıyorsunuz. A'dayken borcunuzu ödemeden B'ye geçtiniz ona da ödemeden C'ye geçtiniz. Borç takarak operatörler arasında dolaşıyorsunuz. Sonra tekrar A'ya dönmek istediniz. Bu, şahsi görüşüm, operatörleri bağlamaz ama kabul etmem. Operatör de kabul etmeyebilir, almak zorunda değil'' dedi. Numara taşınabilirliği konusunda, yönetmelikte "caydırıcı olmayacak ve bu geçiş işlemini engellemeyecek şekilde bir miktar para alınabilir'' ifadesi bulunduğunu dile getiren Acarer, şunları kaydetti: "Numara taşımadan ücret almak operatörlere kalmış. Operatörlerden bazılarının ücret almayacağı şeklinde beyanları var ama yazılı değil. Muhtemelen geçişi cazip kılmak için almayacaklardır. 'Ben alacağım' diyen operatör de çıkabilir. Oradaki rakamın hiçbir zaman 50-100 YTL olmaması, çok daha düşük olması gerekecektir."