kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Boykot çağrısına medyadan tepki

HABER MERKEZİ
20.09.2008
Başbakan Erdoğan'ın muhalif gazeteleri boykot çağrısına basın örgütleri tepki gösterdi. TGC "Boykot çağrısını demokrasi ve hukukla bağdaştırma olanağı yoktur" dedi..
Başbakan Erdoğan'ın, "Partimin mensupları olarak yalan yanlış haberleri yapan medyaya karşı sizler de kampanyanızı yapın, bu gazeteleri evlerinize sokmayın" çağrısı basın örgütlerinden büyük tepki aldı. Salı günü ortak toplantı kararı alan kuruluşların bazılarının açıklamaları şöyle:

* Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC): "Sorumlu bir Başbakan olarak ifade özgürlüğünü ve çok sesliliği sağlama görevini üstlenmiş olmasına karşın Sayın Erdoğan'ın partililerine yaptığı boykot çağrısını demokrasi ve hukukla bağdaştırma olanağı yoktur. Benzer çağrıların geçmişte askeri yönetimler döneminde yapılmış olması, tedirginliğimizi daha da artırmaktadır. Gerçek çok partili dönemde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açıkken yapılmış, bugüne kadar benzeri olmayan bir basın düşmanlığıdır."

* Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt: "Çağrı Anayasa'daki 'basın hürriyeti' ilkesine aykırıdır. Ayrıca basın emekçilerinin çalışma haklarını da tehlikeye sokabilir."

* Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Metin Özkan: "Sert eleştirilerinin ardından boykot, boykotun ardından ne geleceği ise bilinmemektedir."

* Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay: "Bir Başbakan'ın kendisini eleştiren ve daha da somutu Deniz Feneri'nde olduğu gibi mahkeme kararlarını yayımlayan gazeteleri, yayın organlarını düşman ilan etmesi sanırım uluslararası camiada şaşkınlık yaratacaktır. Demek ki demokrasiyi ifade özgürlüğünü önce ülke yöneticilerinin içselleştirmesi, inanması gerekiyormuş."

* İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar: "Cumhuriyet tarihinde hiçbir başbakan basına karşı böyle bir tavır içinde olmamıştır. Başbakan'ın bazı gazetelerin okunmamasını, evlere sokulmamasını istemesi, başbakanlık gücünün kötüye kullanılmasıdır.." CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan da, Başbakan Erdoğan'ın önceki gün partililere yaptığı çağrıyı Meclis gündemine taşıdı. .