kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erkan Kargın

Kanlı saldırının emri cezaevinden

FERİT ZENGİN
20.09.2008
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu saldırısının lideri olan Erkan Kargın'ın, cezaevinde bulunan Ergenekon'un kilit ismi Erkut Ersoy'la 3 kez telefonla görüştüğü ortaya çıktı..
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na düzenlenen, 3 polis memurunun şehit olduğu, 3 teröristin ölü ele geçirildiği kanlı saldırının talimatının cezaevinden verildiği ortaya çıktı. Ölüm timinin lideri Erkan Kargın'a talimatı, halen Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ergenekon örgütünün istihbarat sorumlusu Erkut Ersoy'un verdiği ileri sürüldü. Öldürüldüğünde üzerinde bir cep telefonu ile iki SİM kart bulunan Kargın'ın, Kandıra Cezaevi'ndeki Ersoy ile mayıs ve haziran aylarında 3 kez görüştüğü, ayrıca yine aynı dönemde 3 kez de Ergenekon örgütünün üst düzey 2 tutuklu yöneticisiyle de görüşme yaptığı tespit edildi. Sarıyer caddesi İstinye sırtında yaptırılan ve 2003 yılında hizmete giren ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun vize giriş kapısının bulunduğu Kaplıcalar caddesindeki polis noktası, 9 Temmuz günü kanlı bir saldırının hedefi olmuştu. Kanlı saldırıda 3 polis memuru şehit düşmüş, Erkan Kargın, Bülent Çınar ve Muhsin Raif Topgil ölü ele geçirilmişti. Yapılan operasyonlarda birçok kişi gözaltına alınmıştı. Dursun Patan'ın, saldırganları olay yerine götüren korsan taksici olduğu ortaya çıkmıştı.

CEP TELEFONU ELE VERDİ
Ölü ele geçirilen ve ölüm timinin lideri olduğu belirlenen Erkan Kargın'ın üzerinden çıkan bir cep telefonu ile 2 SİM kart incelemeye alınmıştı. 2007 yılında Afganistan'dan Türkiye'ye dönen Kargın'ın, eylem öncesinde, devlet içinde görevli bazı kişilerle ilişkisi olduğu iddia edilmişti. Ayrıca Kargın'ın saldırıya giderken sık sık cep telefonuyla görüştüğü de ortaya çıkmıştı. Görüşme trafiğini inceleyen polis, saldırganların 'dini motifli' bir örgüte üye olduklarını tespit etti. Kargın ve diğer teröristlerin örgütle "gönüllü bağlantı" kurduklarını belirledi.

KANDIRA'DA TUTUKLU
Ölüm timinin lideri Erkan Kargın'a talimatı, halen Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan, Ergenekon örgütünün istihbarat sorumlusu Erkut Ersoy'un verdiği ileri sürüldü. Kargın'ın cep telefonu ile iki SİM kartında yapılan incelemede, halen Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erkut Ersoy ile mayıs ve haziran aylarında 3 kez görüştüğü belirlendi. Kargın'ın saldırı talimatını bu görüşmede aldığı ileri sürüldü. Ayrıca aynı aylarda 3 kez de Ergenekon örgütünün üst düzey iki yetkilisiyle de görüştüğü tespit edildi.
Haberin fotoğrafları