kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Talat: "Rumlar oyalama taktiği güdüyor"

Giriş Saati : 20.09.2008 14:50
Güncelleme : 20.09.2008 20:37
Yeni Haber
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 2009'da Türkiye'nin AB sürecinde bir sınavdan geçeceğini bilen Rumların, Kıbrıs sorununun bu aşamada bu şekilde devam etmesi ve 2009'un beklenen gelişmelerinin bu koşullarda yaşanmasını taktiksel bir politika olarak sürdürdüğünü belirterek, Rum Yönetimi'nin bu çerçevede bir oyalama taktiği güttüğünü söyledi.

Kıbrıs Türk tarafının bunu aşması, aşamazsa da bu gerçekleri dünyaya, BM ve AB'ye göstermesi gerektiğini kaydeden Talat, bu mücadelenin adım adım, ciddi, kararlı, ancak yavaş yavaş ve istikrarlı bir şekilde hedefe yürüyerek olabileceğini belirtti. Talat, bu çalışmada en büyük desteklerinin halk olacağını dile getirdi.

"SİNİR SAVAŞI YAŞIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, dün akşam gerçekleştirilen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK) 2008-2009 Akademik Yılı açılış töreninde konuştu. Kıbrıs sorununu kısa sürede çözmek istediklerini vurgulayan Talat, süre kısa olmasına rağmen alacak çok yolları olduğunu dile getirdi. Talat, "Belki bunu başarırız. Ama süre kısa olacak olsa bile çok zor, çok karmaşık, çok çetrefilli konularla karşı karşıya kalacağız. Bir sinir savaşı yaşayacağız. Nitekim yaşıyoruz zaten" diye konuştu.

Sinir harbi ve psikolojik mücadelenin devam ettiğini kaydeden Talat, Rumların, "Sizi mümkün olduğu kadar zayıf düşürüp, ellerinde tuttukları Kıbrıs Cumhuriyeti olmanın olanaklarını kullanarak sizi dünyadan tecrit etmeye, psikolojik olarak sizi ve toplumu etki altına alarak, alabileceğinin azamisini almaya çalışmak" şeklinde bir politikası olduğunu da ifade etti.

İHA