kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İftar çadırı yandı

Giriş Saati : 20.09.2008 15:09
Güncelleme : 20.09.2008 23:28
Yeni Haber
Isparta Belediyesi'nin iftar çadırı sabaha karşı saat 04.00 sıralarında yandı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, sabotaj ihtimali araştırılıyor. İftar çadırıyla birlikte ses düzeneği, mutfak malzemeleri, masa ve sandalyelerin tamamen yandığı, yaklaşık 200 bin YTL'lik maddi hasar olduğu belirtiliyor.

Çadırda yemek dağıtımını yapan firmanın da 20 bin YTL maddi zararı olduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde belediye görevlileri tarafından yangın bölgesi temizlenerek, yanan malzemeler bir kamyona yüklenerek götürüldü.

Edinilen bilgilere göre, yangın sabah saatlerinde çıktı. Çadırda nöbet tutan iki görevli, sahur yemeğini yedikleri sırada aniden bir ses duydu. Ardından da çadırın tepesinden alevler yükselmeye başladı. Çadırın ve zeminin kauçuk olmasından dolayı alevler kısa sürede büyüyerek çadırın tamamını kapladı. İtfaiyenin, müdahalesine rağmen çadır ve malzemeler tamamen yandı.

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, sabah saatlerinde yangın yerinde incelemelerde bulunarak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkaya'dan olayla ilgili bilgi aldı.

Yangından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Vali Uzun, her gün düzenli olarak 300 kişinin iftarını açtığı çadırda, her akşam bir sosyal etkinlik düzenlenerek vatandaşların hoşça vakit geçirdiğini anlattı. Uzun, olayın çok yönlü olarak araştırıldığını kaydetti.

Yemek firması görevlisi Halil Taş da olayı sabah saatlerinde öğrendiklerini, günlük kullanılan yemek takımları, servis araçları, ısıtma sistemlerinin yandığının söyledi. Taş, yaklaşık 20 bin YTL maddi zararları olduğunu ifade etti.

CİHAN