kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Irkçı zirve Türk'e saldırıyla başladı

20.09.2008
Almanya'nın Köln kentinde cami planına tepkili ırkçı gruplar dün başlayan İslam Karşıtı Zirve öncesi bir Türk'e saldırdı. Taş ve sopalarla kovalanan Türk gurbetçi canını Alman polisine sığınarak kurtardı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Irkçı zirve Türk'e saldırıyla başladı
Almanya'da yüksek minareli cami yapımına karşı çıkarak tüm dikkatleri üzerine çeken Pro Köln siyasi platformunun düzenlediği "Antiİslam Kongresi" dün olaylı başladı... Polislerin yoğun güvenlik önlemleri almasına rağmen kongreyi protesto etmek için gelen ismi açıklanmayan bir Türk aşırı sağcıların saldırısından canını kurtarmak için polise sığındı. Türk gurbetçinin hafif yaralandığı öğrenildi. İki gün sürecek kongrenin düzenlendiği yerde kongre karşıtları "Faşizme bir daha asla'', "Sinagog, kilise, cami hepsine evet'', "Türk ve Alman dosttur' pankartlarıyla gösteri yaptılar.

3 BİN POLİS ALARMDA
Köln'deki merkez camisi önünde biraraya gelen çoğunluğu Türk barış yanlıları kol kola girerek cuma namazı öncesi etten duvar ördüler. Kongrenin ilk gününde, "İslamlaşmaya ve yabancılaşmaya karşı hayır" konuşmaları yapıldı. Kongreye davetli Fransa'nın aşırı sağcı partisi Ulusal Cephe lideri J. Marie Le Pen ve Avusturyalı aşırı sağcı milletvekili Christian Strache katılmayacaklarını açıkladılar. Kongrenin ikinci gününde binlerce aşırı sağcı Köln Katedral'in önünde toplanarak "Köln renkli ama koyu renkli değil", "Yüksek minareli cami yapımına hayır" pankartlarıyla yürüyüş yapmayı planlıyor. Dünkü gösterilere katılan Uyum Bakanı Armin Laschet "Köln çokkültürlü bir kent. Bir avuç ırkçının bu imajı bozmasını istemiyoruz. Bugüne kadar böyle bir dayanışma Müslümanlar için olmadı. Tüm topluma barış mesajı vermek istiyoruz.'' diye konuştu. Alman basınının geniş yer verdiği "Anti İslam Kongresi"ne Hıristiyan Demokrat Partisi dahil olmak üzere Sosyal Demokrat Partisi, Sol Parti, Yeşil Parti ve Hür Demokrat Parti'den siyasetçiler "ırkçılığa" protestoyla karşılık vermeyi planlıyor. Çatışma endişesi yüzünden 3 bin polis görevlendirildi. Kent sakinlerine 'evinizde kalın' uyarısı yapıldı.