kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tony Blair, üniversite hocası oldu

Giriş Saati : 20.09.2008 10:10
Güncelleme : 20.09.2008 20:37
Yeni Haber
İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, ABD'deki Yale üniversitesinde ders vermeye başladı.

İlk dersini seminer biçiminde veren Blair'in konu başlığı olarak da "İnanç ve Küreselleşme"yi seçtiği belirtildi. Dini inancın bazı kişilerce zararlı biçimde kullanıldığını belirten Blair, ancak modern dünyada dini inançla başarılacak pek çok güzel şey de bulunduğunu anlattı.

"Samimiyetlme inanıyorum ki inanç ve küreselleşme, 21. yüzyılın en belirleyici unsurlarıdır" diyen Blair, Yale Üniversitesi yayın organı Yale Daily News'e verdiği demeçte de bir öğretim görevlisi olarak üniversitede bulunmanın kendisini heyecanlandırdığını, ilk günü biraz gergin geçirdiğini itiraf etti.

Hiçbir zaman parlak öğrenci olmadığını belirten Blair, Yale'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Yale yönetimi ise Blair'in verdiği derse katılmak için çok sayıda öğrenciden başvuru aldıklarını açıkladı. Üniversite Rektörü Richard Levin, öğrencilerinin Blair'in ders vermesini heyecan verici bulduğunun anlaşıldığını söyledi. Levin, Irak savaşı karşıtı olan öğrencilerin ise Blair'in kampüse gelmesine öfkelendiğini kaydetti.

Bu arada AFP'nin haberine göre üniversite sözcüsü Helaine Klasky, verdiği dersler karşılığında Yale'in, Blair'e para ödemesinin yanı sıra Tony Blair Vakfına 200 bin dolar aktardığını da ifade etti.

Tony Blair, Yale Üniversitesinin dışında, bir uluslararası banka ve bir sigorta şirketine danışmanlık yapıyor.

Blair'in başbakanlık görevini bırakmasından sonra üstlendiği görevler arasında BM'nin Orta Doğu özel temsilciliği de bulunuyor. Blair, iklim değişikliğine ve Afrika'daki fakirliğe karşı yürütülen kampanyalarda da aktif görev yapıyor.

AA