kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

12.09.2008
Havuç ve portakal çorbası
Havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını Clipso Control'e alıp, havuçları hafif ateşte soteleyin. Üzerine irice doğranmış soğanı ekleyin. Bir-iki dakika kavurduktan sonra portakal suyu, sebze suyu, tuz, kekik ve beyazbiber ekleyip; Clipso Control'ün kapağını kapatın. Akıllı kontrol saatini kapaktaki yerine yerleştirin ve 5 dakikaya ayarlayın. Akıllı kontrol saatiniz sinyal verince, ocağı kısın. Pişirme süreniz başlayacaktır. Pişirme süresinin sonunda Akıllı kontrol saatiniz sinyal verecektir. Clipso Control'ün içindeki buharı boşaltarak, kapağı açın. Çorbanız ılınınca, blenderden geçirin. Krema ile tatlandırdıktan sonra, servis yapın.

MALZEMELER
* 500 gram havuç

* 1 kahve fincanı zeytinyağı

* 1 adet küçük boy soğan

* Yarım su bardağı portakal suyu

* 4 su bardağı sebze suyu

* 1 tatlı kaşığı kekik

* Tuz, beyazbiber

Üzerine:
*
Krema

Fıstıklı kaymaklı katmer
Yufkayı düz bir zemine yayın. Yufkanın her tarafına tereyağı sürün. Üzerine, önce tozşeker, daha sonra da ufak parçalara ayrılmış kaymak serpiştirin. Son olarak antepfıstığı serpip, bohça şeklinde katlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada, önlü arkalı kızartın. Kare şeklinde kesip, üzerine antepfıstığı serpin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 adet yufka

* 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

* 3 çorba kaşığı tozşeker

* 150 gram süt kaymağı

* 250 gram toz antepfıstığı

Üzerine:
*
Toz antepfıstığı

Mercimekli bulgur pilavı
Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine bulgur ekleyip, 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Haşlanmış mercimek, baharat, bal ve tuzu katın. En son et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp, dereotunu ilave edin. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

MALZEMELER
*
2.5 su bardağı pilavlık bulgur

* 3 çorba kaşığı tereyağı

* 3 adet soğan

* 1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

* 1 tatlı kaşığı kimyon

* 1 tatlı kaşığı yenibahar

* 1 tatlı kaşığı pulbiber

* 1 tatlı kaşığı bal

* 5 su bardağı su veya et suyu

* 4 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu

* Tuz
Haberin fotoğrafları