kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayram tatili nedeniyle otobüslere yoğun ilgi

Giriş Saati : 14.09.2008 12:21
Güncelleme : 14.09.2008 17:38
Yeni Haber
Bu yıl 9 güne çıkarılması beklenen Ramazan Bayramı tatili için otobüslerin doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı.

Ramazan ayının 1 Eylülde başlaması nedeniyle yaz tatilini yarıda kesen ya da hiç gidemeyen bir çok kişi, 9 gün olması beklenen bayram tatilini bekliyor.

Bayramda hem yakınlarını ziyaret etmeyi, hem de 3-4 gün de olsa sahil kesimlerinde tatil yapmayı planlayan aileler, bugünden planlarını yapmaya başladı. Bazı aileler, tatil yolculuğunda kendi araçlarını, bazıları da yolların kalabalık olacağı düşüncesiyle toplu ulaşım araçlarını tercih edecek.

Toplu ulaşım araçlarıyla tatile gidecek ailelerin gidiş ve dönüş için biletlerini bugünden almaları gerekiyor.

Özkaymak Turizmin yetkilileri, bayram öncesi 26-27 Eylül ve bayram dönüşü 4-5 Ekim için yoğun talep aldıklarını belirterek, otobüslerindeki doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığını söyledi.

Özellikle dönüş için çok talep aldıklarını ifade eden yetkililer, bayram dönemi için gelen talebe göre ek sefer çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

Metro Turizm yetkilileri ise sefer düzenledikleri heryere eşit yoğunlukta talep olduğunu vurgulayarak, ''Bizde ortalama yoğunluk yüzde 45 civarında. Rezervasyon yaptıran fazla ama bunları bu orana dahil etmedik. Yoğunluk çok olursa ek seferlerle talebi karşılamaya çalışacağız'' dedi.

(AA)