kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

THY İsveç'te rekor kırıyor

Giriş Saati : 13.09.2008 10:55
Güncelleme : 13.09.2008 11:29
Yeni Haber
Avrupa'nın her ülkesinde havayolları zarar ya da iflas ederken Türk Hava Yolları'nın (THY) doluluk yüzdesinde rekor üstüne rekor kırılıyor.

Avrupalı havayolu şirketleri zarar açıklarken ya da iflas ederken, THY doluluk oranını sürekli olarak artıyor. Yakalanan bu yükselişte pay sahibi olan THY'nin Stockholm Müdürü Bilal Tezcan, THY uçaklarının dolu gidip, dolu dönmesini, "Biz Türk'üz.Türk Hava Yolları da Türk Bayrağı'nı taşıyan milli hava yolumuz.Ayrıca Türkiye'ye açılan kapı Türk Hava Yolları ile sağlanıyor.

Ülkemize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, iyi servis vermek, devamlı güler yüzle davranmak ve ne isterlerse onu yerine getirmek temel ilkemiz. Genel müdürümüzün bize bir talimatı var; bilhassa müdürlerin yabancı havayolları ile yaptıkları seyahatlerde verdikleri servisleri dikkatle takip etmemizi istiyor. Fakat şunu görüyorum ki; biz onlardan her konuda daha iyiyiz Bu nedenle Türk Hava Yolları gereken ilgiyi görüyor. Bizim bunda rolümüz ekip olarak her şeyi organize edip, yönlendirmek. Bizim uçaklarımızdaki kabin personelinin Türk insanında olan candan hareketleri, misafirperverliği ve konukseverliği bu durumda büyük etken.

Bunu diğer havayollarında göremezsiniz. Bizim ekonomi sınıfında verdiğimiz servisi, onlar sadece birinci sınıfta veriyorlar. Yabancı havayollarının ekonomi sınıfında yolculukta bir küçük sandviç ve bir meyve suyu içebilirsiniz. Bu da ücretlidir" dedi.

Tezcan, "Biz artık sadece Türk vatandaşlarımızı vatana getirip-götüren havayolu şirketi değiliz. Bizimle İsveç hattımızda İsveç vatandaşları ve diğer yabancılar da seyahat ediyor. Doluluk oranları gün geçtikçe artıyor. Bu diğer havayollarında çok nadir olan bir şeydir. Bu da bizi sevindiriyor. Biz özveriyle çalışmamıza rağmen daha çok çalışıp, mükemmele ulaşmak istiyoruz.

Gelecek hafta Stockholm'ün 530 noktasında metro, otobüs ve trenleri afiş ve posterlerle donatacağız. Bu sene Stockholm müdürlüğü olarak 200 bin dolar reklam bütçemiz var. Bu reklamlarla 'THY ile dünyanın her tarafına uçabilirsiniz' mesajını vereceğiz.

Müşterilerimize ve vatandaşlarımıza bir duyuru yapmak istiyorum; bugüne kadar yoğunluğumuzdan gelen sıkıntıyla telefonların ancak yüzde 45'ine cevap verebiliyorduk. Artık bu sıkıntıyı aşmak istiyoruz. Gelen telefonlar İstanbul merkeze yönlendirilecek. Orada İskandinavya çağrı merkezi kurulacak. Türkçe ve İngilizce bilgi almak isteyenlere merkez, İsveççe bilgi almak isteyenlere Stockholm büromuz cevap verecek. Bu da bizim yükümüzü epeyce azaltmış olacak.

Stockholm-İstanbul hattımız geçen yılın ilk 6 ayında her şey çıktıktan sonra 1 milyon 254 bin dolar net kar yapmıştı. Bu sene ilk 6 ayda 1 milyon 670 bin dolar net karımız var. İstanbul-Stockholm hattı THY'nin en çok para kazanan hat sıralamasında 14. sıradadır. Bu büyük bir başarıdır" şeklinde konuştu.

THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan, İsveç'te yaşayan vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutladığını dile getirerek, henüz THY ile tanışmamış olanları THY kabinlerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.

(İHA)