kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Büyüme rakamlarına şaşırmadık"

Giriş Saati : 13.09.2008 11:16
Yeni Haber
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan, bu yılın ilk çeyreğindeki büyüme rakamlarının kendilerini şaşırtmadığını söyledi.

MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından Swiss Otel Grand Efes'te düzenlenen iftar yemeğine katılan Vardan, Türkiye ekonomisinin 2 yıla yakın süredir belirsizlik ve bekleme ortamından geçtiğini, bu yılın ilk yarısındaki kapatma davasının da ekonomiyi önemli ölçüde etkilediğini söyledi.

Bu yılın ikinci çeyreği için açıklanan büyüme rakamının kendilerini şaşırtmadığını ifade eden Vardan, "Önceki döneme göre büyüme oranında görülen bu ani düşüş, dünyada maliyet artışlarının, daralan dış piyasaların, içeride ise kapatma davası ve Ergenekon davası gündemlerinin toplam sonucudur. Bu dönemde özellikle kamu harcamalarının yüzde 16.8 oranında daralması bize kamuda sıkı mali disiplin programının devam ettiğini ancak özel sektörün yatırım yapma arzusunun durduğunu gösteriyor. Böyle bir ortamda ilgili, yetkili kişi ve kuruluşların toplumda ayrışma oluşturacak, gerilim yaratacak açıklamalardan kaçınmaları gerek. Ramazan ayı da buna en güzel vesiledir.'' diye konuştu.

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı İzzet Alagöz ise İzmir'deki arsenikli su tartışmalarına değindi. Alagöz, suyun içindekilerin değil, sorumluların bu suyun durumunu saklamasının kendilerini yaraladığını söyledi.

(CİHAN)