kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kaptan pilot Zeren Güleç

Tecrübeli pilot faciaya son anda engel oldu

Cevdet ÖZDEMİR / İSTANBUL
13.09.2008
Kendisine ayrılan irtifayı terk eden özel jet, Atlasjet uçağıyla burun buruna geldi. Atlasjet pilotunun manevrası olası faciayı önledi..
Bodrum-İstanbul seferini yapan Atlasjet'e ait uçak, havada kendisine tahsis edilen irtifayı terk eden özel bir jetle çarpışmaktan kıl payı kurtuldu. Jetle aralarında yaklaşık 170 metre kalan Atlasjet uçağının deneyimli kaptan pilotu, karşısına çıkan uçağı fark edince ani manevra yaparak havada çarpışmayı son anda engelledi. Atlasjet Havayolları'nın Bodrum - İstanbul seferini yapan CRJ 900 tipi, KK 45 sefer sayılı uçağı, önceki akşam 20.10'da Bodrum Havalimanı'ndan 86 yolcusuyla havalandı. Uçağa İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan 18 bin feet (6 bin metre) irtifa tahsis edildi.

İRTİFAYI TERK ETTİ
Atlasjet Havayolları'nın deneyimli kaptanı Zeren Güleç, rotasında tırmanışa devam ederken bir anda karşısında başka bir uçağın kendisine doğru geldiğini fark etti. Güleç, ani bir refleksle 'dalış manevrası' yaparak olası bir faciayı metreler kala önledi. Atlasjet uçağı ile Venezüella'nın Aruba Adası'ndan kalkan Canadair'e ait Challenger 604 tipi 'P4-ABC' tescilli iş jetinin kendisine İzmir radarının tahsis ettiği irtifayı terk ederek 17 bin 500 feet yüksekliğe çıktığı, iki uçağın bu nedenle karşı karşıya geldiği belirtildi. 40 yıllık pilot Güleç ise şunları söyledi: "Mucizevi bir olaydı. Tamamen ve uçağın aletlerini doğru kullanmamız sayesinde atlatılmış bir olay" dedi.
Haberin fotoğrafları