kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çanakkale'de orman yangını

Giriş Saati : 13.09.2008 13:50
Güncelleme : 13.09.2008 23:09
Yeni Haber
Çanakkale merkeze bağlı İntepe beldesi yakınlarında orman yangını çıktı.

Yaklaşık 2 ay önce orman yangınının çıktığı merkeze bağlı İntepe beldesi yakınlarında yeniden yangın olduğu ihbarını alan yetkililer bölgeye havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Yetkililer daha önce yanan alanda başlayan yangının küçük bir bölgede olduğunu ve soğutma çalışmalarının helikopter ve arazözler yardımı ile devam ettiğini açıkladı.

MUT'TA ORMAN YANGINI

Mersin'in Mut ilçesinde çıkan yangında 2 dönüm ormanlık alan tahrip oldu.

İlice köyü Tastekne mevkisinde bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangınına, Orman İşletme'ye ait 4 arazöz, 1 su tankı, 1 helikopter, 25 orman personeli, jandarma ekipleri ve köylüler müdahale etti.

Yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürülürken, 2 dönüm ormanlık alanın tahrip olduğu yangının çıkış sebebinin tespit edilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

KOCAELİ'DE ORMAN YANGINI

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına Kocaeli itfaiyeleri ve orman işletme müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor.

Körfez ilçesinin Kalburcu köyü yakınında henüz belirlenmeyen bir nedenden dolayı öğleden sonra orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyük bir alana yayıldı. Yangına Kocaeli'deki itfaiyeler, orman müdürlüğüne ait yangın söndürme araçları ve jandarma ekipleri müdahale ediyor.

İlk başta çalı kısımda çıkan yangın daha sonra çam ormanına sıçradı. Yangının daha fazla büyümemesi için dözerler itfaiye araçlarına yol açarak yangının önü kesilmeye çalışılıyor. Yangının daha fazla büyümemesi için ekipler yoğun bir çaba gösteriyor.

(AJANSLAR)