kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
‘Bereketli Topraklar Üstünde’de Tuncel Kurtiz rol almıştı.

Küsleri 'Vicdan' barıştıracak!

Esin ÖVET
11.09.2008
Filmi 'Vicdan', 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Erden Kıral, 28 yıldır konuşmadığı festivalin jüri başkanı Tuncel Kurtiz'in seçimlerde objektif davranacağına inandığını söylüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Küsleri 'Vicdan' barıştıracak!
Yönetmenliğini Erden Kıral'ın yaptığı, başrollerini Nurgül Yeşilçay, Murat Han ve Tülin Özen'in paylaştığı 'Vicdan'ın, 10-19 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin en güçlü adaylarından biri olacağı konuşuluyor.

Parayla aldım
Ancak festivalin jüri başkanı Tuncel Kurtiz ile yönetmen Erden Kıral'ın arası, birlikte çektikleri 'Bereketli Topraklar Üzerinde' filmi nedeniyle 28 yıldır açık. Kıral, Kurtiz'le neden küs olduklarını geçmişte verdiği bir röportajda şöyle anlatmıştı: "Tuncel Kurtiz, 'Bereketli Topraklar Üzerinde'nin negatiflerini bana haber vermeden İsveç'e götürdü, filmi orada pazarlamaya çalıştı ama olmadı. Yıllar sonra film çöpe atılmak üzereyken, ortağı olduğum filmi para ödeyerek geri aldım."

Acı çektim

Kurtiz'le 1980 yılından beri konuşmadığını ifade eden Kıral, aynı röportajda; "Film çekimleri sırasında yaşadığım sıkıntılardan dolayı onunla konuşmak istemedim. 28 yıl acı çektim. Biraraya gelmek istemiyorum" demişti. Bugün yeni filminin heyecanını yaşayan ünlü yönetmen, Kurtiz'in festival komitesi başkanı olmasından rahatsızlık duymadığını ifade etti: "Jüri objektif seçim yapar. Ben bir film yaptım, katılmaya hak kazanırsa orada yarışır. Jüri ne karar verirse 'Evet' diyeceğiz. Ama geçmişte yaşanan olayların jüriyi etkilememesi gerekiyor."
Haberin fotoğrafları