kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Rutkay Aziz’in canlandırdığı Fikri Usta, bu akşamki ilk bölümde, hikayenin geçtiği dönemde İstanbul’a göç edenlerin klasik repliği haline gelen şu sözleri söyleyecek: "15 milyonu doyuran İstanbul bizi mi doyuramayacak!"

Seyircileri umuda doğru yolculuğa çıkaracağız!

HAYATİ GÖK
11.09.2008
Orhan Kemal'in aynı adlı romanından TV'ye uyarlanan 'Gurbet Kuşları' dizisi bu akşam atv'de ilk bölümüyle ekrana geliyor. Göç sorununu konu eden dizinin ekibi, "Dizide hayaller, umut ve mücadele iç içe" diye konuşuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Seyircileri umuda doğru yolculuğa çıkaracağız!
Türk Edebiyatı'nın seçkin yazarlarından Orhan Kemal'in 'Gurbet Kuşları' adlı romanı, dizi formatıyla bu akşamdan itibaren her cuma atv ekranlarında olacak. Başrollerini Rutkay Aziz ve Miraç Eronat'ın paylaştıkları dizide, genç oyuncular da rol alıyor. Dizinin yönetmeni ise usta isim Yusuf Kurçenli.

Tüm ülkenin hikayesi!

Dizide küçük mutluluklarla yetindikleri yaşadıkları o küçük şehri terk edip, İstanbul'a göç eden bir ailenin; mücadele dolu öyküsü anlatılıyor. Dizide 4 çocuklu bir ailenin reisi olan ve ailesiyle birlikte İstanbul'a göç eden 'Fikri Usta' adlı bir otomobil tamircisini canlandıran usta oyuncu Rutkay Aziz, izleyen herkesin dizide kendi ailesinden bir kesit bulacağını söylüyor: "Bu; yalnızca bir ailenin değil, bu ülkenin hikayesi. Ülkede aileyi, ailede ülkeyi göreceğiz. Aslında dünyanın gündeminde göç sorunu var. Bu açıdan, dizimiz insanlığın hikayesi olacak. Bir ailenin umuda yolculuğunu, başka bir deyişle düşleri gerçekleşsin diye kendilerini vahşi bir ormanda ciddi bir savaşın içine atmalarını anlatacağız."

Tipik bir Türk annesini oynuyor
Dizide 'Fikri Usta'nın eşi 'Feride'yi canlandıran Miraç Eronat ise, şöyle konuşuyor: "Dizide 4 çocuğum var. Anne olmadan 4 çocuğun annesini oynamak benim için çok zor oluyor ama kendi annemden ve arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarıyla oynuyorum. Bu; aslında benim hep istediğim bir aile şekliydi ama hiç olmamıştı. Bu durum, çok zevkli geliyor bana. Çok güzel bir evimiz var. 'Feride' çok güçlü, ayakları üstünde duran, aileyi çekip çeviren bir kadın. Yeri geldiği zaman despot, yeri geldiğinde ise son derece yumuşak bir anne. Biliyorum ki; Türk kadını da böyle cefakar, hep ailesini ayakta tutma çabasında. Dizide, ailesi için kendini ikinci plana atan bir anneyi canlandırıyorum. Eminim; bu karakterde izleyici kendini bulacak."