kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Festus'u öldüren silah polisin belinde

Canan İSPİR - Mustafa KAYA / SABAH
12.09.2008
Nijerya vatandaşı Festus'un gözaltında ölmesiyle ilgili davada, olayda kullanılan silahın tutuksuz yargılanan polise iade edildiği ortaya çıktı..
Nijeryalı Festus Okey'in 20 Ağustos 2007'de İstanbul Beyoğlu İlçe Asayiş Şube Müdürlüğü'nde öldürülmesiyle ilgili davaya dün devam edildi. Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz olarak yargılanan polis memuru Cengiz Yıldız ve avukatı Vehbi Kahveci katıldı. Mahkeme, balistik incelemesinin ardından tutuksuz yargılanan sanığa iade edilen silahın yeniden incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. Davaya müdahillik talepleri üçüncü kez mahkeme tarafından reddedilen Çağdaş Hukukçular Derneği adına basın açıklaması yapan avukat Taylan Tanay, "Dava kapsamında olayda kullanılan silah, dosya içinde yer alması gerekirken polisin belinde duruyor. Mahkeme tarafından 40 gün önce bu silahın emanete teslimi için emniyete yazı yazılmasına rağmen sanığa ulaşılamıyor. Bu delil mekanik bir cihazdır ve dolayısıyla değiştirilmesi söz konusudur. Bu nedenle de 1 yıl sonra hazırlanacak bu rapor gerçekliğini yitirecektir" diye konuştu.

NİJERYA'YA GİDECEKLER
Bugüne kadar Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği aracılığı ve kendi çabalarıyla Okey'in ailesine ulaşmaya çabaladıklarını belirten Tanay, Nijerya'ya giderek Festus Okey'in ailesi ile görüşeceklerini ve vekalet isteyeceklerini kaydetti.