kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: Türk milleti 9 Eylül büyük bir destan yazdı

Giriş Saati : 09.09.2008 11:10
Güncelleme : 09.09.2008 15:42
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül'de, büyük bir destan yazarak umudunu ve özgüvenini tazeleyen Türk milletinin, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, 9 Eylül'ün, Türk milletini vatan sevgisi ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilediği Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sona erdiği gün olduğunu ifade etti. Erdoğan mesajında şöyle dedi:

"Dumlupınar'da ortaya konulan büyük mücadelenin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir' emriyle yoluna devam eden Türk ordusu 9 Eylül'de İzmir'e girmiş, işgal kuvvetleri tamamen mağlup olmuştur. O gün büyük bir destan yazarak umudunu ve özgüvenini tazeleyen milletimiz, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bugün de milletçe gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken, devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla koruyor, birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm İzmirlileri sevgiyle selamlıyorum."

(ANKA)