kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li Ateş, Ankara'nın suyunu sordu

Giriş Saati : 09.09.2008 12:40
Güncelleme : 09.09.2008 17:16
Yeni Haber
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara'ya su veren barajlardaki doluluk oranının ortalama yüzde 1 olarak açıklandığını anımsatarak, ''Bu durumda Ankara'nın suyu nereden karşılanıyor? Ankara'ya verilen suyun yüzde kaçı Kızılırmak'tan karşılanıyor?'' diye sordu.

Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Ankara'nın şebeke suyuna yönelik yaptığı çalışma ve analiz raporlarının, Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne, hangi tarihten bu yana verilmediğini öğrenmek istedi.

CHP'li Ateş, önergesinde şu sorulara yer verdi:''Ankara Valiliğinin içme sularıyla ilgili gönderdiği ve ciddi uyarılar içeren genelgesinin, Ankara Büyükşehir Belediyesince dikkate alınmadığı görülmektedir. Bu konuyla ilgili bir yaptırımınız olacak mı?

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2007'de Ankara İl Müdürlüğüne gönderilen analiz raporları incelendiğinde, ASKİ lobaratuvarında İvedik arıtma çıkışı ve Bayındır arıtma çıkışında yapılan kimyasal analizlerin, bilimsel yeterliliği bulunmadığı ve yönetmeliğe göre belirtilen sıklıklarla yapılmadığı iddiası doğru mu?

Ankara'da, DSİ tarafından yer altı sularının kullanıma ilişkin kaç ruhsat verildi? Ankara Büyükşehir Belediyesinin veya özel şahısların kaç ruhsatlı kuyusu bulunuyor? ''

AA