kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TİM seçimlerinde birleşme de var, dönüşümlü başkanlık da

Seçkin ÜREY - EKONOMİ
Giriş Saati : 06.09.2008 23:31
Güncelleme : 07.09.2008 02:17
TİM başkanlık seçiminde Gülle'nin Dalgakıran'a "Bu dönem bizi destekle, öbür dönem başkan ol" teklifi götürdüğü öğrenilirken, kulislerde birleşme girişimleri de konuşuluyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
TİM seçimlerinde birleşme de var, dönüşümlü başkanlık da
Salı günü yapılacak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlık seçimi yaklaşırken, adaylar Mehmet Büyükekşi, İsmail Gülle, Adnan Dalgakıran ve Ali Kahyaoğlu'nun kulis faaliyetleri devam ediyor. Adaylar arası birleşme çabaları dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıkıyor. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle, Orta Anadolu Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran'a birleşme için teklif götürdü. İsmail Gülle'nin teklifinin özünü "Bu dönem ben başkan olayım, yani tekstilcilerin başkanlığı devam etsin. Öbür dönem, aday olmam ve senin için çalışırım" önerisi oluşturuyor. Dalgakıran, bu teklifi kabul etmiyor. Delege oyunun temlik altına alınamayacağını ve bir sonraki dönem ne olacağının bilinemeyeceğini Gülle tarafını iletti.

ESKİNAZİ ADAYLIĞI İSTİYOR
Gülle'nin ise yaklaşımının "Tekstilin seçimde 75 oyu var. Makinecileri ise sadece dokuz oyu var. Bizim önceliğimiz olmalı" şeklinde olduğu belirtiliyor. Yine de Dalgakıran, Gülle ile birleşmeye halen sıcak bakıyor. Kendi altında birleşilmesi halinde neler yapılacağı ve görev dağılımına ilişkin karşı tekliflerini Gülle cephesine iletti. İki taraf arasında temasların devam ettiği ifade ediliyor. Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve TİM Başkanvekili Mehmet Büyükekşi ise birleşmelere kapalı olduğunu temas arayanlara iletiyor. Konuya yaklaşımını öğrenmek istediğinde verdiği yanıt ise bunu net biçimde belirtiliyor. Büyükekşi'nin birleşmeyi soranlara Büyükeşi'nin "Ben bütün çalışmaları yaptım. Seçildiğimde görev dağılımının nasıl olacağını, kiminle nasıl bir iş programı içinde olacağımı belirledim. Bunları artık değiştiremem" yanıtı verdiği bildiriliyor. İstanbul Maden İhracaçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu'nun Dalgakıran ile her an birleşebileceği yorumları yapılıyordu. Diğer adaylara göre daha düşük yoğunluklu bir seçim çalışmasında olan Kahyaoğlu, salı günü kürsüye çıkmadan adaylıktan kesinlikle çekilmeyecek. Sektörü arkasında olduğu için icra kuruluna seçilme endişesi taşımayan Kahyaoğlu, Dalgakıran ve Gülle ile çalışmaya sıcak bakıyor. Bu arada İsmail Gülle'nin sektör başkanı olarak seçileceği tekstil sektöründe de icra kuruluna girmek için hareketlilik yaşanıyor. Bursa'dan İbrahim Burkay, sektörden icra kuruluna aday olmaya hazırlanırken; İzmir'den de Jak Eskinazi'nin aday olmak istediği kulislerde konuşuluyor. Mehmet Büyükekşi'nin de öncek gün Bursa'da temaslarda bulunarak, otomotiv ve tekstilcilerden tam destek aldığı bildiriliyor.