kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Motosiklet tutkunuydu paraplane'le düşüp öldü

İsmet ACAR / SABAH
Giriş Saati : 06.09.2008 23:24
Güncelleme : 07.09.2008 02:16
Motorlu 'yelken kanat'ın düşmesi sonucu pilot Altan Aydın ile birlikte ölen işadamı Tekin Ünal motosiklet tutkunu ve gökyüzü âşığıydı. Ünal, motosikletiyle dünyayı dolaşıyordu..
Eskişehir'deki THK İnönü tesislerinden önceki akşam havalanan, Altan Aydın'ın (28) kullandığı motorlu 'yelken kanat' (paraplane), İnönü meydanının 8 kilometre batısındaki Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Kandilli köyü yakınlarında kanadının kopması sonucu düştü. Kazanın ardından yangın çıktı. Türk Hava Kurumu pilotu Altan Aydın ile yanında ücret karşılığı uçuş yapan Tekin Ünal yanarak hayatlarını kaybetti. Bursa'da Aksun Parke Şirketi'nin sahibi ve motosiklet tutkunu olan Tekin Ünal'ın ölümü, sevenleri ve yıllardır birlikte dünyayı dolaşmaya çıktığı motosiklet tutkunu arkadaşlarını üzüntüye boğdu.

FETHİYE'DE UÇACAKTI
Arkadaşları, Tekin Ünal'ın bir yıl önce motosikletiyle Fas ve Sicilya'ya gittiğini, Etna Yanardağı'na çıktığını anlattı. Ölümüne kadar önemli bir kaza geçirmeyen Ünal'ın bir yıldır uçmaya başladığı belirtilirken, arkadaşları "Doğa tutkunuydu. Yaşamının önemli bölümünü motosiklet tepesinde yeni yerleri görerek geçirdi. Bir yıldır da uçmaya sevdalanmıştı" diye konuştu. Tekin Ünal'ın bir hafta sonra Fethiye'ye yamaç paraşütü yapmaya gitmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. Tekin Ünal'ın Deniz ve Derya adında 10 yaşında ikiz kızları olduğu, çıktığı yolculukların bir bölümüne eşi Ece Ünal'ı, kısa mesafeli yolculuklarına ise zaman zaman ikizlerini de götürdüğü belirtildi. Öte yandan, uçuş kazasıyla ilgili soruşturmanın Bilecik Valiliği tarafından sürdürüldüğü belirtilerek, kaza anında ambulans bir uçağın kaldırıldığı ama planörün yanması sonucu Aydın ve Ünal'ın öldüğü açıklandı. Arkadaşları, hayatını kaybeden Tekin Ünal'ın üyesi olduğu www.bursaenduro. com adlı sitede forum açtı. "Tekin Ünal Kalbimizdesin" başlığıyla açılan sayfaya siyah bir kurdele ile Tekin Ünal'ın motosikletli bir fotoğrafı konuldu. Acı haberi alan arkadaşları, siteye mesaj yağdırdı.
Haberin fotoğrafları