kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Altan Elmas

'Krizle yaşamaya alıştık satışlar daha çok düşmez'

MENEKŞE ATASELİM
Giriş Saati : 06.09.2008 23:40
Güncelleme : 07.09.2008 02:15
Gayrimenkul sektöründe gözlenen durgunluğa rağmen 2009'dan umutlu olduğunu belirten Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, "Kriz ortamına alıştık, bir şekilde atlatılıyor" dedi..
Konut satışları 3 yıl önceki gibi hızlı gitmese de gayrimenkul sektörü çeşitli kampanyalar üreterek kendini döndürüyor. Yeni yatırımlara ara vermeyen firmalardan biri de Sur Yapı. Şirketin patronu Altan Elmas, "Temkinli iyimser" olduğunu söylüyor. Krizlerin konut satışlarında çok etkili olduğunu, ancak artık krizle yaşamanın da alışkanlık haline geldiğini belirten Elmas, 2009'da satışların daha iyi olacağına inanıyor.

* Son projeniz Mahalle İstanbul'da satışlar nasıl?
Çok durgun değildi bizim açımızdan. Lansman dönemindeki uygun fiyatlar ve sonrasında kampanyalarla 247 konutun yüzde 65'i satıldı. Ama tabii Mart 15'te kapatma davası açılınca AKP'ye, bizim satışlar da ciddi etkilendi. Sonrasında AKP kapanmadı ama sektör nisan sonuna kadar kapanmıştı.

* 4 yeni konut projeniz var. Geleceğe ilişkin beklentiniz nedir?
Temkinli iyimserim. Her gün bir şey çıkıyor. Şu anda da Kafkasya üzerinden dünya başka bir kutuplaşmaya gidiyor. Ama Türkiye'nin önü açık. Birçok olumsuzluğa rağmen bir şekilde ortak akıl galip geliyor. Bu da ileriye iyi bakmak için ümit veriyor. 2 yıldır piyasamız durgunluk yaşıyor ama kurumsal firmalar bir şekilde yapıyor işini. Bence 2009 yılı konut satışları açısından 2008'den iyi olur. Dışarıda da, içeride de krize alıştık çünkü.
Haberin fotoğrafları