kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğan Grubu Hilton için bize iftira atıyor

Umut TÜTÜNCÜ/SABAH
Giriş Saati : 07.09.2008 00:23
Güncelleme : 07.09.2008 02:03
"Aydın Doğan, Deniz Feneri iddiasını ispat edemezse ahlaktan nasibini almamıştır" diyen Erdoğan, grubun Hilton Oteli'nde istediği plan tadilatını yaptıramadığı için iftira attığını söyledi..
Başbakan Tayip Erdoğan, partisinin Güngören İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresi'nde CHP ile birlikte kampanya yürüttüklerini söylediği Doğan Medya Grubu'na ağır bir üslupla yüklendi. Almanya'daki Deniz Feneri davası ile ilgili yayınlarda kendi adının da yer almasına tepki gösteren Erdoğan, "Tayyip Erdoğan'ı pazarlığa oturtamadığın için mi bütün bunları yazıyorsun" diye sordu ve "Bütün kampanyaların arkasında yatan gerçek Hilton'dur. Hilton Oteli'nde istediği plan tadilatlarını bana ve belediye başkanıma yaptıramadığı için bu adımları atmaktadır" dedi. AK Parti'yi geriletemeyenlerin yalan yanlış iftira kampanyalarına giriştiğini anlatan Erdoğan, "Ama artık yetti" deyip şöyle devam etti: "Açık söylüyorum, Aydın Doğan Grubu CHP ile beraber bu kampanyayı sürdürüyor. Ben bunu söyleyince diyeceksin, 'Başbakan grubumu hedef gösterdi.' Sen AK Parti'yi hedef göstereceksin olacak. Başbakan partisine saldırı yapan bu gazeteyi hedef gösterdiği zaman olmayacak... Bal gibi olur. Kimse AK Parti'ye kalkıp da yolsuzluk çamuru atamaz. Yolsuzluk çamurunu atanlar, kendileri o çamurun içinde boğulur. Ve bugüne kadar atanlar da boğulmuşlardır." Doğan Grubu'nun iki gündür Gaziantep ile uğraştığını belirten Erdoğan, belgeleri bizzat kendisinin inceleyerek gazetelerde anlatılan gibi bir yolsuzluk olmadığını saptadığını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'TÜRLÜ İFTİRA'
"Bir taraftan bana iyi niyet mektupları göndereceksin. Görüşelim konuşalım diyeceksin, ondan sonra da her türlü iftirayı gazetelerinde, televizyonlarında şahsıma, aileme, partime yapacaksın. Kusura bakma. Ondan sonra Tayyip Erdoğan 'asabi biri' diyeceksin. Ve daha da ileri giderek şu anda ABD'de başkanlık mücadelesi içinde bulunan McCain'in yardımcısı olan bayan, Erdoğan'ın metodunu kullanıyor diyeceksin. Ne yapıyormuş Erdoğan'ın metoduyla, medyaya ve zengin iş çevrelerine saldırıyormuş. Ben bunu çok açık söylüyorum AK Parti alışılmış partilerden, Tayyip Erdoğan alışılmış başbakanlardan değil. Onlar Aydın Doğan'la pazarlığa oturmuş olabilir. Ama Tayyip Erdoğan'ı pazarlığa oturtamadığın için mi bunları yazıyorsun. Şu ana kadar bütün kampanyaların arkasında yatan gerçek Hilton'dur. Hilton Oteli'nde istediği plan tadilatlarını bana ve belediye başkanıma yaptıramadığı için bu adımları atmaktadır. Bizzat bana bunu teklif etmiştir. Belediye başkanıma bunu teklif etmiştir. Ve istediğini alamadığı için de bu kampanyaları sürdürmektedir."

'PARA MI ALDIM?'
Ramazan ayında böyle konuşmak istemediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu kampanya artık cevapsız kalmamalıydı. Çünkü o medya grubuyla birleşik olarak sürdürdükleri bu kampanyada Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'yle alakalı dosyanın içerisine benim adımı koyuyor. Başbakan Tayyip Erdoğan olarak bana teslim edilmiş olan bir para mı var? Ben böyle bir para mı almışım? Ben şimdi Doğan Grubu ve Aydın Doğan'a sesleniyorum: 'Eğer bunu ispat edemezseniz. Bakın! Ahlaki değerler noktasında nasibini almamış birisiniz'. Tayyip Erdoğan ne böyle bir para almıştır ne de böyle bir paranın sahibi ile tanışmıştır. Tsunami ile alakalı Tayyip Erdoğan'ın eli akçeli işe karışmamıştır. İsteyenler Başbakanlığı'nın hesabına paralarını yatırmışlardır. Oradan Kızılay'a ve Açe'ye yardım olarak dağıtılmıştır. Orada evler vesaireler yapılmıştır. Bunu hangi yüzle hangi anlayışla söylüyorsun." Konuyla ilgili Almanca yazıların geldiğini ifade eden Erdoğan, "Adımızı vererek orada bir şeyler yapmış olabilirler. Ama sen nasıl olur da bizim adımızı kullanırsın. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına sen nasıl olur da böyle çamur atmaya yeltenirsin. Kusura bakma Aydın Doğan sen bu tür çamurları kabullenebilirsin ama biz kabullenemeyiz" dedi.