kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv

"3N'siz bir biz varız, tek de kalsak bu kez ihale yapılır"

Giriş Saati : 06.09.2008 23:28
Güncelleme : 07.09.2008 02:17
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, rekabet şartları oluşmadığı gerekçesiyle ilki ertelenen 3'üncü nesil mobil altyapı ihalesinin bu kez her durumda yapılmasını beklediklerini söyledi..
Geçtiğimiz yıl düzenlenen ve iptal edilen Üçüncü Nesil (3N) mobil altyapı ihalesiyle ilgili soruları yanıtlayan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv Avrupa'da sadece Arnavutluk, Bosna Hersek ve Türkiye'nin 3N altyapısına sahip olmadığının altını çizerek ihalenin yıl sonundan önce sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Geçtiğimiz yılki ihaleye diğer operatörlerin hazır olmadığı için katılmadığını hatırlatan Ciliv, 3N ihalesiyle ilgili "Biz geleceğe bakıyoruz. 3N ihalesi artık diğer operatörler katılmasa da gerçekleşecek. Türkiye'nin geleceğinin mobil hızlı internet erişiminde olduğunu görüyoruz. Sağlık, medya, teknoloji, lojistik, eğitim, finans sektörüne özel çözümler konusunda şu anda bile çözümlerimiz var. 3N ile birlikte hem istihdam hem de her dikey sektör bundan olumlu etkilenecek" diye konuştu.

ADİL REKABET OLSUN
SABAH Gazetesi Yazı İşlerini ziyaret eden Turkcell üst düzey yöneticileri telekom sektörünün geleceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda şirketin hedeflerini ve sektörün geleceğini değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv SABAH yazarlarının sorularını yanıtladı. Kurdukları test uygulamasında bile yapılan işlerin büyük ses getirdiğini kaydeden Ciliv şu örneği verdi: "Adıyaman'da sadece ebenin görev yaptığı köyde hastane ve doktora uzak olan hastaların kritik bilgilerinin anında hastaneye gönderilerek ölçümleniyor. "

NOKIA'NIN ÖYKÜSÜ ÖRNEK
Ciliv, ihalede oluşacak fiyat konusunda net bir şeyler söylemenin mümkün olmadığını belirterek iptal edilen ihale ve farklı ülkelerdeki durumu değerlendirdi, "3N ihalesinde oluşacak fiyat hakkında şimdiden yorum yapmak zor. Biz ilk ihalede minimum bedelin 2 katını teklif vermiştik. İhalenin düzenlendiği tarihte katılan firma sayısı ve ihale koşulları fiyatın oluşmasında etkili olacak. Avustralya ve ABD geç başlasalar da 14 megabayt (MB) hıza ulaşan servisler devreye girmeye başladı." Sektörde tek beklentilerinin adil rekabet olduğunu kaydeden Ciliv, eski Finlandiya Başbakanı ile yaptıkları sohbeti ve Nokia'nın hikâyesini anlattı: "Finlandiya eski Başbakanı'na Nokia'nın hikâyesini sordum. O da biz 'Nokia'nın Fransız ve Alman şirketleriyle rekabet etmesi için destek olduk. Ancak koruma kalkanı oluşturmadık' dedi. Türkiye'nin bu hikayelerden ders çıkarması lazım. Sektörde bazı şirketleri koruyarak dünya devi yaratamayız. Bizim hedefimiz dünya devi şirketler arasında yer almak. Bu yüzden Türkiye'nin büyük hedefler için çalışması gerekir."
Haberin fotoğrafları