kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

4 bin Adana kebabı siparişi

Giriş Saati : 07.09.2008 11:23
Güncelleme : 07.09.2008 19:52
Yeni Haber
Facebook, MSN. Skype ve e-posta iletişim programlarıyla aldığı siparişler ile Avrupa'nın birçok ülkesine Adana Kebabı gönderen Golcuoğlu Restaurant, Irak'ta görev yapan Amerikalı askerlerden de 'Cadılar Bayramı' için 4 bin paket sipariş aldı.

Adana'nın meşhur el kıyması kebabı, bir yıldır internet üzerinden Avrupalının damak tadına hitap ediyor. İletişim ve haberleşmenin yanı sıra kültürel alışverişin sağlandığı internet ağı sayesinde, son 1 yıldır başta ABD ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden Adana'ya kebap siparişi veriliyor.

Golcuoğlu Restaurant işletmecisi Emin Yıldırım, internet sayesinde Adana Kebabı'nı dünyaya tanıttıklarını ve kabul ettirdiklerini ifade ederek, "Avrupalı başta Almanya, Hollanda, İsviçre ve Norveç olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinden müşterilerimiz 1 yıl içinde kebabımızın lezzetine alıştı.

Özellikle Amerikalı askerlerden de sipariş alıyoruz. Özel günlerde aylar öncesinden yoğun bir şekilde sipariş veriyorlar" dedi. Meslekte 35 yılı geride bıraktıklarını ve son 10 yıldır sadece kentin farklı mahallelerine değil, birçok kente kebap gönderdiklerine dikkat çeken Yıldırım, "Facebook, MSN, e-posta ve Skype gibi iletişim programları aracılığıyla farklı ülkelerden gelen taleplere cevap veriyoruz. Herhangi bir ülkeden internet üzerinden aldığımız siparişi, Adana kebabının özel ambalaj ve kutularında uçakla tüketiciye ulaştırıyoruz" diye konuştu.

Son olarak Irak'ta görev yapan Amerikalı askerlerden 31 Ekim'deki "Cadılar Bayramı" için şimdiden 4 bin paket sipariş aldıklarını vurgulayan Yıldırım, "Artık Amerikalı askerler, menülerinde Adana Kebabı'nı kesinlikle görmek istiyorlar. Cadılar Bayramı'na yaklaşık 1.5 aylık bir zaman olmasına rağmen sipariş verdiler. Amerikalı askerler Adana Kebabı'nın lezzetini aldı ve artık bırakamıyor" şeklinde konuştu . Emin Yıldırım, Amerikalı askerlere Adana Kebabı'nın 31 Ekim'de İncirlik Hava Üssü'nden kargo uçağıyla gönderileceğini sözlerine ekledi.

İHA