kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hamside Ramazan bereketi

Giriş Saati : 07.09.2008 13:38
Güncelleme : 07.09.2008 19:52
Yeni Haber
Sağlıklı beslenme kuralları listesindeki gıda maddeleri arasında ilk sıralarda yer alan ve pahalı fiyatıyla gündeme gelen balık, son zamanlarda fiyatında görülen düşüşle birlikte vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

Piyasada uzun zamandır 6 YTL'ye satılan hamsiyi vatandaşlar artık 3 YTL'ye bulabiliyor. Balıkçı restoranlarıya ünlü Kenan Balcı'nın balıkçı dükkanlarında hamsinin 3 YTL'lik fiyatını gören vatandaşlar, hamsiye yoğun ilgi gösterdi. Hamsinin fiyatının düşmesiyle birlikte balık almak için Kenan Balcı'nın balıkçı dükkanına gelenler hem hamsi satın aldılar hem de diğer balıklara baktılar. Hamsideki bu fiyat indirimini değerlendirmek için bol bol hamsi satın alan vatandaşlara, Kenan Balcı da çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Hamsi balığında Ramazan bereketi görüldüğünü belirten Kenan Balcı,
vatandaşlara balığı torbalara doldurarak kendi elleriyle sattı. Balcı, hamsinin Şile boğazda avlandığını söylerken, vatandaşlar da bu fiyatların bu mevsimde gayet makul ve iyi olduğunu söylüyor. Sağlıklı beslenme için gerekli hamsinin fiyatının çok uygun olduğunu düşünen ev kadınları da hamsiden bol bol satın aldılar.

Vatandaşların hamsiye olan ilgisini değerlendiren Kenan Balcı ise, "3 gün önce 12 YTL olan hamsi dün 6 YTL'ye düştü bugün de 3 YTL oldu. Palamut da 7-8 YTL idi bugün 3-4 YTL oldu. Balık fiyatlarında benim beklediğim orana yaklaşıyoruz.

İnşallah böyle devam eder. Hava şartları böyle devam ederse daha da düşeceğini umut ediyorum" diye konuştu. Kenan Balcı, hamsi akınının devam etmesi halinde hamsinin fiyatının 2 ya da 1.5 YTL'ye kadar düşebileceğini söyledi. Ramazanda balığın az tüketildiğini ve aksinin olması gerektiğini söyleyen Kenan Balcı, balığın sindiriminin kolay olması nedeniyle Ramazanda daha çok tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA