kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hırkai Şerif önünde el açıp dua eden vatandaşlar, duygulanarak gözyaşı döktü.

Hırkai Şerif izdihamı

Erhan DOĞAN / SABAH
Giriş Saati : 06.09.2008 00:22
Güncelleme : 06.09.2008 15:33
Hz. Muhammed'e ait hırka, bu yıl da ramazan ayının ilk cuma günü Hırkai Şerif Camisi'nde ziyarete açıldı. Kutsal Emanetler'i görmek isteyen vatandaşlar, kuyruğa girdi..
İstanbul Fatih'teki Hırkai Şerif Camisi'ne akın eden vatandaşlar, Kutsal Emanetler'i görebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Cami içerisindeki özel bölümde gerçekleştirilen açılışa, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Fatih Müftüsü İsmail İpek, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı.

ZİYARET ADABI ANLATILDI
Açılışta Veysel Karani'nin 57. kuşaktan torunu olan ve Kutsal Emanet'in anahtarını elinde bulunduran Gülay Köprülü de hazır bulundu. Köprülü, bu emanetin atalarından miras kaldığını belirterek "Bu çok mutluluk ve onur verici bir durum" dedi. Kuran okunmasıyla başlayan açılış programında konuşan Müftü İsmail İpek, Hırkai Şerif'i ziyaret etmenin önemini anlattı, ziyaret adabıyla ilgili uyarılarda bulundu. Ziyarete erkekler ve kadınlar gruplar halinde ayrı sıralara girerek alındı. Ramazan ayının ilk cuma günü ziyarete açılan Hırkai Şerif, 29 Eylül'e kadar 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Haberin fotoğrafları