kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üç YTL'ye park et metrobüsle devam et

Çağdaş ÇETİNDEMİR - SABAH
Giriş Saati : 06.09.2008 00:34
Güncelleme : 06.09.2008 15:33
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımayı teşvik için başlattığı uygulama kapsamında metrobüs hattının geçtiği 12 noktada otopark alanları belirledi..
Tahmini olarak 3 milyon öğrencinin ders başı yapacağı 8 Eylül'de Avcılar- Zincirlikuyu metrobüs seferlerini başlatacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni bir uygulamaya imza atıyor. Avcılar-Zincirlikuyu metrobüs hattına entegre olacak "Park et, metrobüsle devam et" projesiyle özel araç sahipleri, belirlenen 12 noktada günlük 3 YTL karşılığında araçlarını park edecek. Yolculuklarına metrobüsle devam edecek.

HEDEF GÜNDE 700 ARAÇ
Şehir içi trafiği azaltmayı hedefleyen uygulama ilk kez İSPARK Ümraniye Haldun Alagaş Katlı Otoparkı'nda denenmişti. Transfer noktaları, Balmumcu Yeraltı Otoparkı, Zeytinburnu Çırpıcı ve Merter Metro İstasyonu'nun yanı olarak belirlendi. Ve hizmete girdi. Diğer 9 nokta ise eylül sonuna kadar devreye girecek. "Park et, metrobüsle devam et" projesiyle otoparklarda ilk etapta günde 700 aracın park etmesi hedefleniyor. Söz konusu transfer merkezleri şöyle: Merter Metro İstasyonu, Balmumcu Kat Otoparkı, Küçükçekmece Kavşağı, Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Tesisi, Topkapı Trakya Minibüs Garajı, Zeytinburnu Çırpıcı, Haliç Köprüsü Altı, Bahçelievler Recep Yazıcıoğlu caddesi, Küçükçekmece Evlendirme Dairesi, Kısıklı Millet Parkı, Çağlayan Şaftı Transfer Merkezi, İÜ Avcılar Kampüsü

MECİDİYEKÖY'E METROBÜS YEŞİLİ
Öte yandan Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattının 8 Eylül'de açılmasının ardından hatta paralel 276 otobüs hattı ile Mecidiyeköy'deki otobüs durakları kaldırılacak. Durakların bulunduğu alan yeşil alan olarak düzenlenecek. Otobüslerin kaldırılmasıyla Mecidiyeköy'den geçen günde yaklaşık 2 bin otobüs devre dışı kalacak. Bu da Mecidiyeköy trafiğini rahatlatacak.
Haberin fotoğrafları