kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cumhurbaşkanı Gül, günü birlik ziyaretine ikili görüşmeler ve milli maçı izlemeyi sığdıracak.

Maçı izlemeye aynı araçta gidecekler

Duygu GÜVENÇ - ANKARA
Giriş Saati : 06.09.2008 00:42
Güncelleme : 06.09.2008 02:09
İki ülke arasında diplomatik ilişki bulunmamasına karşın Ermenistan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için tüm protokol kurallarını uyguladı..
Erivan - Ankara arasında diplomatik ilişki bulunmamasına karşın iki ülkenin diplomatları maç için yapılacak ziyaretin önemine uygun protokolü belirledi. Erivan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için tüm protokol yükümlülüklerini yerine getirmeyi kabul etti. İki ülke diplomatlarının belirlediği protokol kuralları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül, ANA uçağı ile Ermenistan saati ile 17.00 civarında Erivan'a inecek. Cumhurbaşkanı Gül'ü Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan havaalanında karşılayacak. Gül ve beraberindekileri taşıyan ANA uçağının yanı sıra havaalanına da Türk bayrağı çekilecek. Gül, Başkanlık Sarayı tarafından tahsis edilen ve Türk bayrağı takılan araç ile kendisine ayrılan otel odasında istirahat edecek.

GÖRÜŞME BİR SAAT
Cumhurbaşkanı saat 18.00'de Başkanlık Sarayı'nda Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya gelecek. Sarkisyan, Gül'ü saray kapısında karşılayacak. İki cumhurbaşkanının görüşmesi Türk tarafının isteği doğrultusunda bir saat olarak planlandı. Görüşme sırasında protokol gereği Türk ve Ermeni bayrakları bulunacak. Görüşmeler Türkçe- Ermenice olarak yapılacak. Görüşmeleri çevirmek üzere iki taraf da çevirmen buldu. Gül'ün uçağında bir de Ermeni kökenli Türk vatandaşının çevirmen olarak Erivan'a gitmesi planlanıyor. Sarkisyan, Gül'ü yemekte ağırlamak istediği için yemek saati 19.00 olarak belirlendi. Gül'ün iftar vakti ile maç saatinin yakın olması nedeniyle Erivan ziyaretinde seferi olması bekleniyor. Yemeğin ardından Gül ve Sarkisyan maça da birlikte gidecek. İki cumhurbaşkanının aynı araç ile maça gitmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Gül, maçtan sonra günübirlik ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.

GÜL'DEN İPEK HALI
Cumhurbaşkanı Gül'ün, Sarkisyan'a Türkiye'ye özgü ipek halı hediye etmesi planlanıyor. Gül'ün hediyesinin maç öncesinde protokol görevlileri tarafından Sarkisyan'ın ekibine sunulması planlanırken, Erivan'ın hediyesi henüz bilinmiyor.
Haberin fotoğrafları