kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Binlerce kişi ucuz elektroniğe hücum etti

Giriş Saati : 06.09.2008 11:52
Güncelleme : 06.09.2008 22:58
Yeni Haber
İndirimli elektronik ürünleri kaçırmak istemeyen yüzlerce İzmirli sahuru sırada yaptı.

Beyaz eşya ve elektronik alanında Avrupa'nın en büyük şirketleri arasında sayılan Darty, İstanbul dışındaki ilk mağazasını İzmir'de açtı. Açılış gününe özel kampanyada LCD ve plazma televizyon, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, beyaz eşya ve küçük ev aletleri gibi çok sayıda üründe indirim yapıldı. Fırsatı kaçırmak istemeyen yaklaşık 3 bin kişi de geceden sıraya girdi. Onlarca kişi, sahur yemeğini sırada yedi. Saat 07.30 civarında mağaza açılırken içeriye girmek isteyenlerin birbirini itmesi izdihama sebep oldu.

Son günlerde su kuyruklarında görmeye alışılan İzmirliler, bu defa bir mağazanın açılışı sebebiyle düzenlediği kampanyada indirimli ürün alabilmek için gece geç saatlerde kuyruğa girdi. Dokuz ülkede faaliyet gösteren İngiliz Kesa Grubu'nun beyaz eşya ve elektronik alanındaki markası Darty'nin İstanbul dışındaki ilk mağazasının açılışı öncesinde birçok üründe yüzde 50'ye varan indirim yapacağını duyurması, vatandaşların gece geç saatlerden itibaren mağaza önünde beklemesine yol açtı. 190 kategoride 355 markaya ait 5 binden fazla ürünü indirimli almak isteyenler, dün öğleden sonradan itibaren Çiğli Koçtaş İzmir Mağazası önünde beklemeye başladı.

Yaklaşık 1 kilometrelik kuyruk oluşturan binlerce vatandaşın izdihama yol açmaması için firma tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Buna rağmen sıra sebebiyle tartışan bazı vatandaşlar arbede çıkardı. Yüzlerce kişi, kapıyı iterek bir anda içeriye akın etti ancak güvenlik güçleri, kurdukları barikatla hepsinin birden girmesine engel oldu. Vatandaşlar, 10'ar kişilik guruplar halinde içeriye alındı. Mağazadan ürün almak için uğran vatandaşlara, görevliler su dağıttı. Saatlerce beklemenin ardından istedikleri ürünleri indirimli olarak alabilenler mağazadan mutlu ayrıldı.

İndirimli ürünlerden almak için binlerce kişinin oluşturduğu kuyruğun ilk sırasında bulunan İbrahim Kaya, cuma günü saat 16.00'da mağaza önünde beklemeye başladığını, ilerleyen saatlerle birçok vatandaşın kuyruğa dahil olduğunu anlattı. Kaya, piyasada bin YTL'nin üzerindeki dizüstü bilgisayarı 649 YTL'ye almak için beklediğini söyledi.

Gece yarısı gelen bazı kişiler ise sahur yemeğini mağaza önünde yediklerini, piyasanın yaklaşık yarı fiyatına olan LCD televizyon, bilgisayar ve çeşitli ürünlerden almak istediklerini belirtti. Firma yetkilileri de binlerce ürünün bulunduğu mağazadaki birçok üründe açılış sebebiyle indirim yapıldığını, bu tür kampanyaların aralıklarla tekrarlanacağını açıkladı.

(CİHAN)