kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rusya’ya birinciliği getiren Dima Bilan.

Kafkaslar'ın gölgesi Eurovision'a düştü

DIŞ HABERLER
Güncelleme : 05.09.2008 07:24
Son dönemde her anlamda dünya gündemine oturan Kafkas krizinin, önümüzdeki yıl Rusya'da yapılacak Eurovision şarkı yarışmasına da gölge düşürmesi ihtimali belirdi. Geçen sene Sırbistan'da düzenlenen 53'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Rusya adına yarışan Dima Bilan birinciliği göğüsleyerek, 2009'daki yarışmayı ülkesine taşımıştı.

POLONYA'YA DA BASKI
Ancak Rusya ile Gürcistan arasında son dönemde patlak veren ve uluslararası boyut kazanan gerginlik yüzünden Gürcistan'ın yarışmaya büyük bir ihtimalle katılmayacağı belirtiliyor. Öte yandan bağımsızlıklarını ilan eden Estonya, Litvanya, Letonya gibi ülkelerin de Rusya'yı boykot etmeyi planladığı öne sürüldü. Özellikle Estonya'nın katılmama konusunda "kararlı" olduğu belirtiliyor. Baltık ülkelerinin, şimdiden Polonya'ya yarışmaya katılmaması ve Gürcistan'a destek vermesi konusunda baskı yaptığı da gelen bilgiler arasında.

'BOYKOT, RUHUNA AYKIRI'
Yarışmanın sönük geçme ihtimali ortaya çıkınca, bir açıklama yapan Avrupa Yayın Birliği yetkilisi Svante Stockselius ise yaptığı açıklamada, boykot eğiliminin Eurovision ruhuna aykırı olduğunu belirterek, "Bu bir siyasi yarışma değil. İnsanların can güvenliğini sağlandıktan sonra yarışmaya katılmamaları doğru değil" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları