kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Leyla Turgut

Tek isteği okumaktı maganda engel oldu

Mehmet Ali BULUN - Ercan YILDIZ
Güncelleme : 05.09.2008 07:24
Mardin'de çiftçi ailenin 14 yaşındaki kızı, okul masrafını karşılamak için fındık toplamaya gittiği Düzce'de maganda kurşunuyla öldü..
Ekmek parası için Mardin'den Düzce'ye fındık toplamaya gelen 14 yaşındaki Leyla Turgut, havaya ateş açan fındık üreticisinin tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybetti. Genç kızın hayatı ise tam bir dram çıktı. Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Girmeli beldesinde yaşayan Leyla Turgut, Cemal ve Felek Turgut çiftinin 7 çocuğundan 4'üncüsü olarak dünyaya geldi. Çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan Cemal Turgut, 5 yıl önce 38 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

GÜNDE 15 YTL'YE...
Anne Felek Turgut (41), geliri olmadığı için kaymakamlık ve belediyeden sağlanan yardımlarla geçiniyordu. Ailesinin okula giden tek kızı olan ve bu yıl ilköğretimi bitiren Leyla, liseye gitme konusunda ısrarlı olunca annesini ikna edip okul masrafları için Düzce'nin Gümüşova ilçesine günlük 15 YTL'ye fındık toplamaya geldi. Önceki gün her zamanki gibi fındık toplamaya giden Leyla, havaya rasgele ateş eden bahçe sahibi Necdet Torunoğlu'nun tabancasından çıkan kurşunla can verdi. Torunoğlu, gözaltına alınırken, talihsiz Leyla toprağa verilmek üzere memleketine gönderildi.
Haberin fotoğrafları